«Svenske Hollywoodfruer»:

Overrasker etter fiende-perioden

De to Hollywood-fruene har vært bitre fiender i alle år. Nå har pipa fått en ny lyd.

NY EPOKE: Åsa Vesterlund og Gunilla Persson har kranglet høylytt og vært bitre fiender på TV-skjermen i årevis. Nå virker det som at pipa har fått en annen lyd. Foto: TV3
NY EPOKE: Åsa Vesterlund og Gunilla Persson har kranglet høylytt og vært bitre fiender på TV-skjermen i årevis. Nå virker det som at pipa har fått en annen lyd. Foto: TV3 Vis mer
Publisert

At damene i «Svenske Hollywoodfruer» ofte lager bråk, er det ingen tvil om. Om det ikke er drama omhandlende økonomi, ektemenn eller familie, er de historisk sett flinke til å bråke med hverandre. Og i seriens mange sesonger lange historie har ingen vært flinkere til nettopp det enn Gunilla Persson (50) og Åsa Vesterlund (44).

Tidligere har de kranglet om både Instagram-bilder og svart magi, og det hele kulminerte for noen sesonger siden i en voldsom krangel. Den gang var det under en lunsj at stemningen ble svært amper, og det hele endte med at Vesterlund kastet et vannglass på Persson.

- Jeg kunne blitt blind, døv og stum. Jeg kunne dødd, det er et mordforsøk, sa Gunilla Persson etter hendelsen, et utsagn hun i ettertid har forsvart.

BRÅK: Etter en heftig krangel blir Åsa Vestlerund så sint at hun kaster et vannglass over Gunilla Persson da Hollywoodfruene var samlet til lunsj. Video: TV3 Vis mer

Stridsøksen begravet

Persson hevdet at kjolen hun hadde på seg kostet 2000 dollar, og ble ødelagt av vannsølet. At Vesterlund da avslørte at kjolen «bare» kostet 278 dollar i realiteten, ble det enda mer muggen stemning mellom de to damene.

Derfor er det mange som har bitt seg merke i at de to damene brått har begynt å henge sammen. På Instagram har de delt bilder av hverandre, og i serien kan man tydelig se at de har funnet en god tone.

Det som en gang var krangling og anklager om mordforsøk har nå blitt til hyggelige stunder med kaffe og prat, til fansens store overraskelse. I kommentarfeltene på Instagram kommer det tydelig frem at dette nye vennskapet forvirrer, og flere har stilt spørsmål ved om det er et PR-stunt.

Damene beskriver det plutselige skiftet slik:

- I år 2010 møtte jeg Gunilla for første gang, vi hadde akkurat filmet programmet «Svenske New York-fruer» - som det het den gang. Etter en hel del bråk, mas og misforståelser, tror jeg vi begge ser fram mot et nytt kapittel, skriver Vesterlund på Instagram, hvorpå Persson supplerer i kommentarfeltet:

- Jeg er så glad og takknemlig over at vi kan gå videre og at vi kan være venner. Jeg ser frem mot å lære deg og kjenne fremover, skriver hun, og legger til at hun synes det er fint at de kan vise frem sitt nye vennskap.

Evig drama

For et drøyt år siden ble det bestemt at Vesterlund skulle gjøre comeback i «Svenske Hollywoodfruer», etter å ha trukket seg ut en lien periode. Hun hadde sett seg lei, men bestemte seg altså for å gjøre comeback. Skulle hun først det, kunne hun like gjerne bidra til drama.

- Jeg sier bare: Ta frem popkornet, sa hun før lanseringen, og hintet til mengder med Gunilla-drama.

TV3-programmet "Svenske Hollywoodfruer": Gunilla Persson og Åsa Vesterlund krangler igjen, denne gang på en kafe. Vis mer

For fans av «Svenske Hollywoodfruer» er nemlig den evige konflikten mellom Gunilla Persson og Åsa Vesterlund en velkjent sak. Tross tidligere uoverensstemmelser valgte Åsa likevel i 2016 å invitere Gunilla på hunde-party hjemme hos seg selv.

Ikke overraskende tok det bare en kort stund før de to fløy i tottene på hverandre. Erkefiendene plukket opp tråden fra en krangel tidligere den sesongen, og snart haglet skjellsordene og utskjellingene over hodene på de andre gjestene.

- Det der var slemt, det der var ikke OK. Ta tingene dine og kom deg til helvete ut! Nå er det nok! Ut, tordnet vertinnen mens hun pekte mot utgangen.

SVENSKE HOLLYWOODFRUER: En hyggelig middag mellom de svenske hollywoodfruene blir alt annet enn hyggelig når de fire kvinnene braker sammen. Video: TV3 Vis mer

Vurderte anmeldelse

I sesong sju av den populære serien vurderte Persson å saksøke Vesterlund etter at de to hadde flere krangler foran kamera. Det var under ovennevnte lunsj, der vannglasset ble kastet.

Da kvinne møttes for første gang etter lunsjbråket til en pressefotografering for programmet, var stemningen fortsatt svært anspent.

Klipp fra TV3-programmet "Svenske Hollywoodfruer": Åsa Vesterlund kaster ut Gunilla Persson etter at hun har gått over streken flere ganger. Vis mer

- Jeg har vurdert å politianmelde henne slik at hun får et besøksforbud slik hun ikke angriper meg igjen. Jeg kunne blitt både døv og blind, og det hadde blitt et ti millioner dollar søksmål og fengselsstraff for Åsa Vesterlund, sa Persson i programmet, ifølge Aftonbladet.

LES OGSÅ: Satte ned foten i bursdagsnekt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer