Elizabeth Hurley:

Overrasker - 21 år etter

Elizabeth Hurley vekker nostalgi hos fansen ved å finne frem sin gamle Versace-kjole på Instagram.

IKONISK: Elizabeth Hurley hadde på seg denne Versace-kjolen i 1999, da hun og hennes daværende kjæreste Hugh Grant dukket opp på CFDA Awards i New York. Nå har hun funnet frem kjolen igjen - 21 år senere. Hurley og Grant gikk for øvrig hver til sitt det påfølgende året. Foto: NTB Scanpix
IKONISK: Elizabeth Hurley hadde på seg denne Versace-kjolen i 1999, da hun og hennes daværende kjæreste Hugh Grant dukket opp på CFDA Awards i New York. Nå har hun funnet frem kjolen igjen - 21 år senere. Hurley og Grant gikk for øvrig hver til sitt det påfølgende året. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Store deler av verden har de siste månedene holdt seg hjemme, for å forhindre videre spredning av coronaviruset. Selv om samfunn gradvis begynner å åpne igjen, må vi alle trolig leve med restriksjoner lenge.

Det har derimot bidratt til at mange har satt i gang prosjekter på hjemmebane, som at hagen blir strøken eller at man endelig får malt den veggen. Flere klesskap får også kjørt seg, og det er trolig mange som har ryddet opp i gamle skatter den siste tiden.

Blant dem finner vi den tidligere skuespilleren og modellen Elizabeth Hurley (54), som nå har funnet frem kjolen hun brukte på rød løper i 1999 - med sin daværende kjæreste Hugh Grant (59) ved sin side.

SHOW: Kim Kardashians kjole under «Hollywood Beauty Awards» vekker oppsikt. Vis mer

Gjenbruk

I 1999 overrasket hun stort da hun dukket opp på motefesten CFDA Awards i New York i en glitrende og tettsittende kjole fra Versace. Lignende kjoler har siden blitt brukt av blant andre Paris Hilton og Kendall Jenner, så det er åpenbart at Hurley satte i gang en langvarig trend med det dristige motevalget.

TRENDSSETTER: Denne glitrende kreasjonen fra Versace har ligget ubrukt i 21 år - helt frem til nå. Her er den fotografert på rød løper i 1999. Foto: NTB Scanpix
TRENDSSETTER: Denne glitrende kreasjonen fra Versace har ligget ubrukt i 21 år - helt frem til nå. Her er den fotografert på rød løper i 1999. Foto: NTB Scanpix Vis mer

At hun skulle ta på seg samme kjole 21 år etter, hadde nok få sett for seg. Det vekker nå oppsikt i flere internasjonale medier, noe gjenbruk ofte gjør. I dette tilfellet er det derimot heller ikke til å stikke under stol at mange lar seg imponere av skuespillerens alder.

«Jeg bare henger hjemme og ser på tv i Versace-kjolen jeg hadde på for 21 år siden», skriver hun på Instagram, og poengterer at hun har tatt den på seg i forbindelse med en photoshoot for Harper's Bazaar.

Bildet har fått over 80 000 likerklikk, og kommentarfeltet er overfylt med kommentarer fra fans som mener de ikke ser forskjell på 2020- og 1999-Hurley.

Hun har blitt 54 år, og akkurat det faktumet ser ut til å imponere mange. Hurley har holdt seg godt, og er fortsatt i noenlunde samme form som hun var da hun hadde sine største filmroller for over 20 år siden. At hun til stadighet legger ut bikinibilder i sosiale medier, demper ikke verken oppmerksomheten eller komplimentene fra følgerne.

BIKINI: Elizabeth Hurley får kritikk for bikinibildene hun legger ut på Instagram. Kritikken går på hvem som står bak kameraet når bildene blir tatt. Vis mer

Selv hevder hun at hemmeligheten er god hudpleie og normal trening.

- Jeg gjør mange forskjellige øvelser, men det er egentlig alt hagearbeidet som er hemmeligheten. Å kutte ned busker, bruke motorsag på trærne, alle de tingene der. Jeg er veldig aktiv, har hun tidligere uttalt til Extra.

Hurley er for tiden singel, noe hun åpnet opp om nokså nylig. Hun mente det var vanskelig å finne seg en mann under pandemien, og kjærligheten er derfor satt på vent.

For tiden har hun bare en mann i livet, sønnen Damian (18). Hurley har for øvrig gått ut og fortalt at det er hennes sønn som har tatt mange av hennes bikinibilder, noe som har fått blandede mottakelser.

Trendsetter

Den ovennevnte Versace-kjolen er ikke den første av sitt slag som Hurley gjorde berømt på 1990-tallet. Allerede i 1994 havnet skuespilleren på alles lepper etter å ha ikledd seg en sort, utringet Versace-kjole under premieren av «Fire bryllup og en gravferd» i London.

IKONISK KJOLE: Det var med denne kjolen at Liz Hurley stjal all oppmerksomheten i 1994. Her på date med sin daværende kjæreste Hugh Grant på premieren for hans film «Fire bryllup og en gravferd».Foto: NTB Scanpix
IKONISK KJOLE: Det var med denne kjolen at Liz Hurley stjal all oppmerksomheten i 1994. Her på date med sin daværende kjæreste Hugh Grant på premieren for hans film «Fire bryllup og en gravferd».Foto: NTB Scanpix Vis mer

Takket være én detalj - de gullfargede sikkerhetsnålene som holdt kjolen sammen - fikk Hurley internasjonal oppmerksomhet i tabloidavisene. Kjolen er siden blitt ansett som ett av de mest ikoniske plaggene i rød løper-sammenheng, og er blitt kopiert av en rekke kjendiser gjennom årenes løp.

Selv om hun nå har gravd frem den rosa som ble brukt i 1999, har Hurley vært tydelig på at hun ikke har noen ambisjoner om å bruke 1994-kjolen igjen.

- Jeg tror ikke jeg ville gjort det, for å være helt ærlig. Folk liker vel ikke å gå med brudekjolene sine igjen, gjør de?, sa Hurley til magasinet Grazia for noen år siden.

Hun mente nemlig at sjansen for en eventuell motekatastrofe, er stor.

- Jeg tror ikke jeg vil klare å toppe slik jeg så ut den gang. Jeg mener, etter 24 år … Du kan ende opp med å føle deg litt deprimert, hahaha. Så, nei! Den kjolen er definitivt ment for noen som er 20 år yngre enn meg, sa hun.

LES OGSÅ: Gjenskapte ikonisk øyeblikk 19 år etter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer