- Overraskende mye klining på jobben

Rundt 60 prosent sa de hadde kysset en kollega på jobben. Nå skal Christine Koht vise fram nordmenns jobb-hverdag på TV.

BESØKER FOLK PÅ JOBBEN: Christine Koht har besøkt nordmenn på arbeidsplasser landet rundt, og vil vise fram resultatet på TV i sitt nye program «Koht på jobben».
BESØKER FOLK PÅ JOBBEN: Christine Koht har besøkt nordmenn på arbeidsplasser landet rundt, og vil vise fram resultatet på TV i sitt nye program «Koht på jobben». Vis mer
SEHER.NO:  Christine Koht (43) har tidligere gjort suksess med sin serie «Koht i familien», om livet i norske familier.

Nå er det norske arbeidsplasser som står for tur, og den frittalende programlederen går ikke av veien for å stille svært personlige spørsmål  på sin jobb-turné.

- I tillegg til å intervjue folk, så har vi også sendt ut vårt eget spørreskjema til 500 personer. Noen av svarene var litt oppsiktsvekkende. Rundt 60 prosent sa de hadde kysset en kollega på jobben. Jeg ble overrasket over at det er så mye klining, sier hun til Seher.no.

I TV-serien har Koht besøkt en rekke både offentlige og private, små og store arbeidsplasser, i et forsøk på finne fram til hva som er en typisk norsk arbeidsmiljø.

Selv om hun også har brukt tall fra statistisk sentralbyrå som bakgrunn for sitt program, avviser Koht at programmet hennes er en ny versjon av Harald Eias omstridte forskningsserie «Hjernevask»

- Harald Eia har jo ødelagt forskningsjournalistikken med «Hjernevask». Derfor kaller jeg dette heller en underholdningsdokumentar, sier Koht med et smil.

Etter å ha snakket med ansatte i flere titalls bedrifter er Christine ikke i tvil om at jobben betyr mer enn bare penger for de fleste.

- Hele 88 prosent i undersøkelsen vår sa de gleder seg til å gå på jobb. Arbeidsmiljøet betyr veldig mye.

- Jeg er mest imponert over hvordan folk har energi hele dagen, først på jobb og deretter hjemme med familien. Jeg hadde ikke hatt sjanse til å klare det, dag inn og dag ut, sier hun til Seher.no.

«Koht på jobben» har premiere på NRK1 torsdag 2. september

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Vi stjeler mat fra kantina