Skrekkulykke:

Overlevde vulkanutbrudd - deler skrekkbilder

26-åringen var forbrent på store deler av kroppen.

SKREKKULYKKE: Stephanie Browitt måtte dekke til hele ansiktet i over to år etter vulkanutbruddet. Foto: Instagram / Stephanie Browitt
SKREKKULYKKE: Stephanie Browitt måtte dekke til hele ansiktet i over to år etter vulkanutbruddet. Foto: Instagram / Stephanie Browitt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Se og Hør advarer mot sterke bilder i saken.

Det er nesten tre år siden australske Stephanie Browitt (26) havnet midt i et vulkanutbrudd. I desember 2019 var 26-åringen på en dagstur til White Island, en øy i New Zealand, sammen med sin far og søster.

Det var da naturkatastrofen inntraff.

Browitt og faren ble flydd til sykehus med livstruende skader, og faren hennes døde på sykehuset etter fire uker. Søsteren døde på øya, og ble funnet fire dager etter utbruddet.

Sky News er blant mediene som omtaler saken.

ULYKKE: I 2006 var Forræder-aktuelle Karina Hollekim i en alvorlig fallskjermulykke. Legene fortalte henne at hun aldri kom til å gå igjen, men det stoppet ikke Karina. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Deler sjokkerende bilder

Som følge av vulkanutbruddet fikk Browitt tredjegradsforbrenning over store deler av kroppen. Hun lå også i koma i to uker etter skrekkulykken, men hun overlevde.

Siden vulkanutbruddet har 26-åringen delt store deler av livet sitt og av rehabiliteringsprosessen på sosiale medier. På TikTok har hun hele 1,7 millioner følgere.

Nå, tre år senere, deler hun bilder av hvordan kroppen hennes så ut rett etter ulykken. Det gjør hun til sine over 120 000 følgere på Instagram, hvor hun også advarer mot grafiske bilder.

Bildene, som kan ses i innlegget under, viser spesielt hvordan ansiktet og ryggen så ut kort tid etter vulkanutbruddet.

«Når mennesker ser meg nå er det vanskelig å se for seg hvor forferdelige skadene mine faktisk er», skriver hun innledningsvis i innlegget, hvor hun deler de grafiske bildene.

Videre står det:

«Å se tilbake på disse bildene overrasker meg fordi jeg tror ikke jeg aldri kommer til å forstå hvordan kroppen min bygde seg opp igjen fra det».

Midt i en TV-sending i Colombia skjedde dette. Video: Rødt Kort Vis mer

- Lang reise

I lang tid har Browitt måtte bruke en heldekkende maske over ansiktet for å la skadene leges best mulig, men i sommer viste hun det frem for første gang etter ulykken. Det gjorde hun i et intervju i det australske TV-programmet «60 minutes».

- Det har vært en lang reise. Det føltes som en evighet og som om denne dagen aldri ville komme, uttalte Browitt i intervjuet hvor hun viste seg uten maske for første gang siden skrekkulykken.

26-åringen har gått gjennom flere operasjoner og hudtransplantasjoner. Blant annet måtte hun amputere fingrene.

«Rart nok var jeg ikke lei meg da jeg fikk vite at fingrene mine skulle fjernes. Jeg tror jeg var takknemlig for at jeg fortsatt hadde hender, for da utbruddet skjedde husker jeg at jeg så hendene mine og forsto hvor ille det var» skrev hun på Instagram et halvt år etter ulykken, hvor hun også delte bilder av hvordan hendene så ut.

LES OGSÅ: Døde i skrekkulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer