Bill Cosby:

Overgrepsdømt - nå vil han på turné

Den straffedømte komikeren håper på comeback.

DØMT: 2018 kom dommen mot Bill Cosby. Foto: Matt Rourke/ AP Photo / NTB
DØMT: 2018 kom dommen mot Bill Cosby. Foto: Matt Rourke/ AP Photo / NTB Vis mer
Publisert

Bill Cosby (85) hadde stor suksess som både skuespiller og komiker og var i sine yngre dager best kjent for «The Cosby Show». I senere tid er det imidlertid dommen for seksuelle overgrep man tenker på først.

Sommeren 2015 sto et høyt antall kvinner frem og hevdet de hadde blitt utsatt for overgrep av den tidligere stjernen. Anklagene føyde seg dermed inn i rekken av andre anklager som kom på løpende bånd fra starten av 2000-tallet.

I 2018 ble 85-åringen dømt for å ha dopet ned og misbrukt en kvinne. Han ble funnet skyldig på alle punkter i tiltalen. Cosby ble dømt til opp til 10 år i fengsel, men slapp ut i 2021.

Ønsker seg comeback

Årsaken til at Cosby ble løslatt var at høyesterett i Pennsylvania bestemte at dommen skulle settes til side.

LETTET: Lili Bernard, Therese Serignese og Victoria Valentino var tydelig lettet over dommen, som fant Bill Cosby skyldig i å begå grove seksuelle overgrep mot Andrea Constand. Hendelsen fant sted i 2004. Video: CNN Vis mer

Cosby, som hele tiden har hevdet sin uskyld, uttaler nå at han snuser på å komme tilbake til scenen. Det gjør han bare dager etter ytterligere fem kvinner tidligere denne måneden anklager han for overgrep.

Til Ohio WGH Talk radiostasjon sier han at han vil tilbake i jobben som komiker, og mener at publikum er klare for det.

- Det er så mye moro man kan ha det med måten jeg forteller historier på, sier han og legger til:

- Når jeg kommer ut av dette, så føler jeg at jeg kan opptre og være den Bill Cosby som publikum kjenner meg som.

Nye anklager

De nye anklagene kommer fra fem navngitte kvinner; Lili Bernard, Eden Tirl, Jewel Gittens, Jennifer Thompson og Cindra Ladd, det skriver Entertainment Weekly.

De to førstnevnte har begge medvirket i «The Cosby Show», og har sammen med Gittens, Thompson og Ladd anmeldt 85-åringen for blant annet seksuelt overgrep og vold.

UBEHAGELIG: Allerede i første episode av den nye TV 2-serien «Etter Lørdag» får seerne se et overgrep utspille seg. Reporter: Celina Morken. Video: Steffen Pettersen / Rød Løper Vis mer

Cosby har også benektet disse anklagene. 85-åringens talsperson, Andrew Wyatt, uttalte følgende til Entertainment Weekly:

«Som vi alltid har sagt, og som nå Amerika kan se, dette handler ikke om rettferdighet for ofre for angivelig seksuelt overgrep; det handler om penger».

LES OGSÅ: Slutt mellom stjernene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer