Realityprofil tiltalt for voldtekt

- Overbevist om at tiltalte er skyldig

Tirsdag er rettssakens siste dag.

SISTE RETTSDAG: Tirsdag vil forsvarer og påtalemyndigheten legge ned påstand om straff. Illustrasjonsbilde: Gorm Kallestad / NTB
SISTE RETTSDAG: Tirsdag vil forsvarer og påtalemyndigheten legge ned påstand om straff. Illustrasjonsbilde: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke startet rettssaken mot en mann i 20-åra, som tidligere har vært med på et realityprogram. Mannen er tiltalt for voldtekt av en person mellom 14 og 16 år.

Det var satt av fire dager til behandling av saken i tingretten, men den er ventet å være ferdig tirsdag - etter tre dager.

I løpet av første rettsdag forklarte tiltalte seg, og nektet for straffskyld. Han nektet for å ha hatt noe fysisk kontakt med fornærmede. Hun forklarte at hun først hadde frivillig sex med mannen, men at han seinere tvang henne til samleie, og slo henne to ganger i ansiktet da hun nektet.

- Får angst

Tirsdagen startet med tilleggsforklaring fra tiltalte. Mannen har blitt identifisert i én riksavis og flere lokalaviser. Han sier at dette har snudd livet hans på hodet.

- Etter det kom ut har jeg ikke klart å spise, for det de avisene gjorde var å forhåndsdømme. Jeg måtte skru av alle kommentarer i sosiale medier, og jeg fikk meldinger om at jeg var pedofil. Etter identifiseringen fikk jeg masse trusler, og jeg får angst av å gå ut, sier han.

Mannen hevder også at han ble løpt etter av en guttegjeng i byen han bor i, men at han ikke kom noen vei da han gikk til politiet med dette. Tiltalte forklarer også at han sliter med å finne seg jobb.

BLIND VOLD: Realityprofil Cristian Brennhovd ble banket opp i Oslo. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Jeg får bare avslag for det kommer bare opp oppslag om at jeg er en voldtektsmann når man søker meg opp. Jeg synes ikke det er rettferdig. Jeg vet ikke hvordan jeg skal få det rett igjen, med tanke på omdømmet og ryktene jeg har fått på meg, sier han.

På spørsmål fra dommeren om han er villig til å gjennomføre samfunnstraff om han blir dømt, svarer han bekreftende. Tiltalte forteller at han ikke har tenkt noe på å betale erstatningskrav, dersom det blir aktuelt.

Ber om fengsel

Aktor Hilde Stoltenberg starter sin prosedyre med å fortelle at det er et samlet bevisbilde som ligger til grunn for påtalemyndighetens påstand om straff.

- Jeg er overbevist om at tiltalte er skyldig i tråd med tiltalen, åpner hun.

Stoltenberg peker på at tiltaltes forklaring i to politiavhør, samt retten, er sprikende, og at hans forklaring også står i kontrast til det hans egen kompis, som var tilstede den aktuelle kvelden, har forklart.

Hun går gjennom hele bevisbildet, inkludert forklaring fra andre vitner og fagpersoner som tok imot fornærmede etter den påståtte voldtekten.

Påtalemyndigheten ber om at tiltaltes dømmes til fire år og fem måneders fengsel.

Stoltenberg legger til grunn at det ikke er noen formildende omstendigheter, men opplyser om at han våren 2020 brøt veitrafikkloven, og fikk en bot på 10 000 kroner, og at dette gjør at påtalemyndigheten trekker fra en måned på sin påstand.

Bistandsadvokat Finn-Ove Smith ber om at tiltalte betaler fornærmede mellom 150 000 til 170 000 kroner i erstatning, etter rettens skjønn.

Forsvarer Tor Haug ber om at hans klient frifinnes på grunn av mangel på bevis.

- Da skal han heller ikke, slik jeg ser det, betale noen form for erstatning, sier han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer