Over grensen flaut og pinlig

Dette er programmet som får får «Charterfeber» til å fremstå som luksusfellen.

EN FANTASTISK REKLAME, og en karakter av dimensjoner i den såkalte «løkmannen», Bjørge Olsen, har bygd opp forventingene til «Svinesund - handel i grenseland». Dessverre er resultatet billigere enn kjøtt i Sverige, og får «Charterfeber» til å framstå som reine luksusfellen.

SAMMENLIGNINGEN MED «Charterfeber» er selvsagt ikke tilfeldig. For det er liten tvil om at dette konseptet er bygget over samme lest, og bygget for det samme publikummet. Ideen er også god, men gjennomføringen blir over grensen harry og rølpete selv for godt vante charterseere.

«LØKMANNEN» FRA FREDRIKSTAD
leverer varene til de grader med en rekke nydelige onliners og Frp-propaganda av ypperste klasse med sitater som:

«Vi bor i Norge, vi. Regjeringa burde vært sprengt i lufta. Det er bare avgifter på avgifter,» og med den allerede klassiske: «Du vet den løken, den betaler jeg 21 kroner for her i Sverige for fem kilo. Hjemme så koster den i hvert fall, det er dyrt der... se.»

MEN UTOVER BJØRGE er castingen lite imponerende. Den unge Charter-Svein-kopien Jan Kåre som snakker med en mitraljøsehastighet på 60 ord i sekundet, og hans tause kjæreste som i løpet av en hel episode ikke kommer til orde er underholdende en stund, men det er grenser for hvor lenge påtatt ADHD er spennende å se på.

Og av hensyn til deres sju måneder gamle baby, kunne med fordel flere scener vært spart fra visning for allmennheten. Det er et ansvar produsentene skulle og burde tatt. Og det er i det hele tatt ganske mye produksjonsmessig som roter til dette produktet.

ELLERS INNEHOLDER Svinesund-programmet bingovertinner, kaffeverten Paco, butikkansatte Leila, en mor og sønn på kleshandling og vulgære Richard kjent fra Big Brother. De har alle ufrivillige morsomheter, men ikke nok til å bære et slikt program.

Det eneste som kan redde søndagskvelden for TV3 framover er nysgjerrigheten på Bjørge...

«Svinesund - handel i grenseland» går på TV 3 saøndager klokken 20.00. Se Seher.nos TV-guide her.

 
LES OGSÅ: Vilt tankevekkende TV
LES OGSÅ: Bare Karlsen brøler av latter
LES OGSÅ: Heia Tufte! Heia Tufte!
LES OGSÅ:
Som seer føler man seg snytt
LES OGSÅ: Sjokkerende om norske forskere
LES OGSÅ: De blir avslørt én etter én
LES OGSÅ: Hvordan er det mulig
LES OGSÅ: Amatørenes aften på TV 2