TV 2:

Over for «Senkveld»

Programmet er snart historie.

FERDIG: «Senkveld» sendes for siste gang i mai. Foto: Helene Kjærgaard / TV 2
FERDIG: «Senkveld» sendes for siste gang i mai. Foto: Helene Kjærgaard / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter 20 år på skjermen blir det nå slutt for «Senkveld». Det skriver TV 2.

- Det har vært mange bærebjelker i TV 2s sendeskjema gjennom kanalens historie. «Senkveld» har vært et av de aller største, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i en pressemelding, ifølge kanalen.

Siste program blir sendt fredag 21. mai - det gjenstår derfor seks sendinger.

Varslet slutt

I februar ble det kjent at programleder Stian Blipp (30) skulle slutte i programmet. På det tidspunktet var det ikke kjent hva som skulle skje med programmet videre.

Nå har altså TV 2 besluttet å skrote programmet.

Sammen med Helene Olafsen (30) har Blipp ledet fredagsprogrammet siden 2018.

Se og Hør har foreløpig ikke lykkes i å få en kommentar fra Olafsen eller Blipp.

FYLLEANGST: Pål Tøien, bedre kjent som «Onkelp», snakker om digital fylleangst i en episode av «Senkveld». Video: TV 2 Vis mer

Blipp forklarte tidligere i år at han valgte å slutte på grunn av sitt eget soloshow i Bergen. Han fortalte også at han ikke fikk utløp for kreativiteten i programmet.

- I «Senkveld» er det et veldig strengt format. Det er mange folk som skal si noe om det, det er mye politikk rundt det. Jeg følte at de egentlig ikke trenger meg så mye, og jeg går ofte rundt i det der at jeg har så ekstremt mye jeg har lyst til å gjøre, men jeg får på en måte ikke gjort det her

- Går mot nye tider

«Senkveld» dukket først opp i 2001 med Tommy Steine og HC Andersen som programledere. Det var imidlertid Thomas Numme og Harald Rønneberg som ledet programmet lengst - fra 2003 til 2018.

Programdirektør Haldorsen sier i pressemeldingen av nedleggelsen av programmet kommer som følge av at kanalen skal fornye seg.

RETRO: Stian Blipp er i dag en av landets mest profilerte programledere. Det mange - inkludert makker Helene Olafsen - har glemt, er at han deltok i «Norske Talenter» i 2009. Vis mer

– Alle gode ting kommer til en slutt. Det gjelder også for «Senkveld» som har gitt oss to tiår med gode opplevelser. Programmet har betydd svært mye for seerne og gjort en enorm jobb for TV 2, sier hun, og legger til:

- Nå går vi mot nye tider og må vende blikket fremover. Vi skal fornye oss og TV 2 må derfor prioritere annerledes. Når vi nå velger å takke av en av TV 2s viktigste programserier de siste 20 årene, så stopper vi mens programmet fortsatt er en suksess.

Seertallene har imidlertid sunket betraktelig etter at Olafsen og Blipp tok over. VG skrev i februar at «Senkveld» hadde mistet 157 000 seere etter at de tok over programlederrollene.

Ferdig med talkshow

Haldorsen forteller til Se og Hør at TV 2 ikke kommer til å fortsette med talkshow-formatet.

- Fornyelsen betyr at vi satser på fire innholdskategorier der talkshow-kategorien ikke er blant disse. Det er vanskelig å få talkshow til å strømme. Fornyelsen i TV 2 er å få folk over til til Sumo. De programmene som overhodet ikke strømmes, vil være vanskelig å få på luften.

HJEM TIL JUL: Stian Blipp var å se i den andre sesongen av Netflix-serien «Hjem til jul». Dette sier han om kyssescenene. Video: Rød Løper Vis mer

Hva som skal fylle seerflaten er ennå ikke bestemt. Hardorsen sier til Se og Hør at TV 2 har masse nytt innhold, men at planleggingen foregår nå, og at det blir klart i august hva som erstatter «Senkveld».

Begge programlederne blir å se i TV 2 fremover.

- Stian Blipp håper vi at vi kommer til å se mye til fremover. Han har fortsatt kontrakt med oss selv om han skal ha show til høsten.

- Dette er udramatisk, men veldig vemodig. «Senkveld» er en viktig del av TV 2s historie, sier hun avslutningsvis.

LES OGSÅ: Jeg tenkte: - Shit, nå er det noe som ikke stemmer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer