Over 4 millioner klikk på ett døgn

Suksessen vil ingen ende ta for Ylvis-brødrenes musikkvideo «The Fox». Les hvordan den hylles i hele verden.

SUKSESS: «Alle» vil vise Ylvis-brødrenes musikkvideo «The Fox». Alle utenom Fox News vel å merke... Foto: TVNorge
SUKSESS: «Alle» vil vise Ylvis-brødrenes musikkvideo «The Fox». Alle utenom Fox News vel å merke... Foto: TVNorge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Tirsdag denne uken slapp TVNorge musikkvideoen «The Fox» som en liten smakebit fra den kommende sesongen av «I kveld med Ylvis».

Videoen har gått som en farsott på internett, og hadde lørdag formiddag blitt klikket på over 5 millioner ganger på YouTube.

Også «det store utland» har fått øynene opp for Bård og Vegards musikkvideo som handler om hvilken lyd reven lager, og flere utenlandske medier har kontaktet TVNorge for å få lov til å sende klippet på deres TV-kanaler.

Det synes Hanne McBride, som er mediesjef i SBS Discovery, og resten av TVNorge-gjengen at er stor stas:

- Det er utrolig morsomt for TVNorge at vårt programinnhold på svært kort tid er sett av flere millioner mennesker verden over. Vi er usannsynlig stolte av Ylvis-gutta, og deres utrolige talent, forteller hun til Seoghør.no.

Musikkvideoen er blant annet sendt på det amerikanske morgenshowet Good Morning America, i tillegg til at også CNN, Billboard og Wallstreet Journal har bedt om å få sende klippet.

- Mange kontakter oss fordi at de vil vise den på TV. Vi har fått henvendelser blant annet fra Mexico, Nord-Amerika, Tyskland og Østerrike, og alle de store nettverkene i Amerika har fått videoen, faktisk med unntak av Fox. De har ikke spurt. Hvilke sendeflater som har vist klippene har jeg rett og slett ikke oversikt over, forteller McBride videre.

Ideen til musikkvideoen står Ylvis-brødrene for, i tillegg til «I kveld med Ylvis»-redaktør Christian Løchstøer. Suksessgutta Mikkel S. Eriksen og Tor Erik Hermansen i Stargate - som blant annet har produsert låter for Rihanna, Katy Perry og Beyoncé - har produsert «The Fox».

- Hvordan har Bård og Vegard fått med seg Stargate med på laget?

- De skyldte dem en tjeneste, visstnok. Ylvis-gutta laget noe materiale til en mockumentary for dem, og som betaling fikk de en produksjon, sier McBride.


Den internasjonale suksessen har foreløpig ikke gått til hodet på brødrene, som i disse dager sitter fordypet i manusmøter og forberedelser til tirsdagens premiere på «I kveld med Ylvis».

- Det er alltid kjekt at folk liker det vi lager. Vi sitter for tiden med hodene dypt nede i manus og forberedelser til tirsdagens premiere på TVNorge og prøver å ikke tenke for mye på det som skjer med «The Fox» akkurat nå. Men det er klart at dette er utrolig moro, sier Bård Ylvisåker i en pressemelding.

Flere utenlandske medier har omtalt den norske musikkvideoen, og USA Today skriver blant annet: «Flytt deg PsY dine 15 minutter er over!», og refererer til fjorårets suksessfarsott «Gangnam style».

- Noen gang tenkt på hva reven sier? Nei, ikke jeg heller. Men det har ikke stoppet et brødrepar fra Norge å stille spørsmålet i en bisarr video, med voksne mennesker i dyrekostymer som rister løs i en laser-opplyst skog, med elektronika-rytmer og tullete sangtekst. Bruken av ordet «fox» i refrenget høres med ett ut som et helt annet ord som begynner på «F»..., skriver en journalist i Billboard.

Britiske The Guardian refererer til sangen som «den store sommerlåten», mens amerikanske Entertainment Weekly skriver at dersom videoen er en indikasjon på hva «I kveld med Ylvis» har å by på ut over høsten, er det et must å skaffe seg DVD-utgaven av det norske talkshowet.

Også den amerikanske sangeren Josh Groban (32) har fått med seg musikkvideoen, og poengterer at Ylvis-brødrene har vært flinke til å lage nøyaktige revelyder.

Se musikkvideoen her!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer