Ove Nygren er død:

Ove Nygren (52) er død

Den tidligere alpinstjernen gikk bort sist uke.

DØD: Alpintstjernen Ove Nygren er død. Her er han fotografert i 2008 sammen med Linda Johansen, på en baråpning i Oslo. Foto: Marius Gulliksrud / All Over Press
DØD: Alpintstjernen Ove Nygren er død. Her er han fotografert i 2008 sammen med Linda Johansen, på en baråpning i Oslo. Foto: Marius Gulliksrud / All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ove Nygren var blant landets største alpinister i sin tid. Han fikk med seg flere sesonger på landslaget, og kjørte sammen med blant andre Finn Christian Jagge, Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt.

For en uke siden gikk han bort, 52 år gammel. Det bekrefter Ove Nygrens bror, Tom Nygren (54) til VG torsdag.

– Han døde for en uke siden. Hjertet stoppet, sier han.

Familien er kjent med at Se og Hør omtaler dødsfallet, men ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentar.

Allerede som 25-åring hadde Nygren tjent seg søkkrik på sine ferdigheter i slalåmbakken. Ifølge DN hadde alpinisten, som gikk under kallenavnet «The wild man», opparbeidet seg en formue på 35 millioner kroner.

- Fantastisk atlet

- Han var en fantastisk atlet. Han var veldig glad i fart og spenning, det er det ingen tvil om. Jo fortere og raskere det gikk, jo bedre trivdes han, forteller Arne Wroll Evensen til Se og Hør.

Wroll Evensen var en av Nygrens barndomsvenner, og minnes kompisen med varme ord. De to gikk skigymnaset sammen, og konkurrerte mot hverandre - før Ove pakket sakene og flyttet til USA. Evensen beskriver Nygren som en av sine tøffeste konkurrenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer