«Oslo, 31. august» til topps

Fikk både hovedprisen og pris for beste skuespiller i helgens «Premier Plans Film Festival» i Frankrike.

TEAM: Deler av «Oslo, 31. august»-gjengen. Fra venstre: Ingrid Olava, Hans Olav Brenner, Joachim Trier, Anders Danielsen Lie og Eskil Vogt. Foto: Stella Pictures
TEAM: Deler av «Oslo, 31. august»-gjengen. Fra venstre: Ingrid Olava, Hans Olav Brenner, Joachim Trier, Anders Danielsen Lie og Eskil Vogt. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Filmen «Oslo, 31. august» fikk både hovedprisen og pris for beste skuespiller i helgens «Premier Plans Film Festival» i Angers i Frankrike.

Hovedprisen på rundt 120.000 kroner gikk til filmens franske distributør, noe som kan være med på å gi filmen et løft foran den franske premieren i februar. For i tillegg til pengepremien, innebærer nemlig prisen at filmen blir tekstet gratis på fransk.


Anders Danielsen Lie (33) fikk også prisen som «beste mannlige skuespiller» for sin innsats i filmen. Prisen er på rundt 12.000 kroner. Det er andre gang at Danielsen Lie blir premiert i Frankrike. Like før jul i fjor fikk han tilsvarende pris under filmfestivalen i Pau, melder Norsk filminstitutt.

– En pris ved Premier Plans henger høyt i europeiske filmkretser, så teamet mitt og jeg er veldig glad for dette. Det er spesielt gøy ettersom jeg vant min første internasjonale pris ved denne festivalen for en kortfilm som het «Pieta» tilbake i 1999, sier regissør Joachim Trier (37).


Filmfestivalen i Angers er en 23 år gammel festival med hovedblikk på europeisk film og har opp mot 70.000 publikummere hvert år. Årets program omfattet 80 europeiske filmer.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Slik tjente han 100 millioner

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer