NOMINERT: Quvenzhané Wallis kan vinne Oscar for hovedrollen i «Beasts of the Southern Wild».  Foto: Filmweb
NOMINERT: Quvenzhané Wallis kan vinne Oscar for hovedrollen i «Beasts of the Southern Wild». Foto: FilmwebVis mer

Oscar-stjernen løy om alderen

Ni år gamle Quvenzhané Wallis er nominert til beste kvinnelige skuespiller.

SEOGHØR.NO: Mange skuespillere venter hele livet på å vinne den gjeve Oscar-statuetten. Stjerner som Johnny Depp, Julianne Moore og Glenn Close regnes som veteraner i filmbransjen, men har aldri blitt belønnet med en Oscar for innsatsen. 

For ni år gamle Quvenzhané Wallis kan drømmen gå i oppfyllelse allerede på søndag. Jenta fra Louisiana er nominert til prisen for beste kvinnelige hovedrolle for innsatsen i filmen «Beasts of the Southern Wild». 

- Hvis jeg ikke vinner var jeg i hvert fall nominert. Og hvis jeg vinner var jeg nominert - så uansett har jeg i hvert fall vært nominert, sier Wallis ifølge Wall Street Journal.  

Quvenzhané stjal mye oppmerksomhet på den røde løperen da hun ankom sammen med moren og søsteren. Niåringen var veldig søt og vekket oppsikt i en blå kjole og veske formet som en puddel.

- Hun legger seg vanligvis rundt klokken ni eller ti, men i kveld er leggetiden utvidet, fortalte moren.

Wallis får tøff konkurranse fra Jessica Chastain, Jennifer Lawrence, Emmanuelle Riva og Naomi Watts. Dersom navnet hennes ligger i konvolutten på søndag, blir hun den yngste vinneren noensinne. 

Løy om alderen
Wallis var bare 5 år gammel på den første audition for filmen. Produksjonsselskapet vurderte egentlig bare jenter fra seks år og oppover, og foreldrene måtte lyve på søknadsskjema.

Quvenzhané imponerte filmcrewet med sine høye skrik og evnen til å rape på kommando. Hun skal spille i Steve McQueen-filmen «12 Years a Slave» med erfarner stjerner som Michael Fassbender og Brad Pitt. 

Det er langt fra første gang unge skuespillere blir nominert for sin filminnsats. Justin Henry ble i 1979 nominert for sin rolle i «Kramer vs. Kramer», da han var åtte år gammel. 

Tatum O'Neal var bare ti år gammel da hun vant prisen for beste kvinnelige birolle i filmen «Paper Moon» fra 1974. For to år siden var 14 år gamle Hailee Steinfeld nominert til beste kvinnelige birolle for «True Grit», og Shirley Temple mottok i 1935 en spesial-laget barne-Oscar. 
LES OGSÅ: Nær kjoleglipp på BAFTA