Osama Bin Laden er død

Verdens mest fryktede terrorist ble skutt i hodet natt til mandag.

DØD: Osama Bin Laden (til venstre) er død, cirka ti år etter at klappjakten på ham startet fra amerikanernes side. Foto: Reuters
DØD: Osama Bin Laden (til venstre) er død, cirka ti år etter at klappjakten på ham startet fra amerikanernes side. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Al-Qaida-lederen Osama Bin Laden, som er utpekt som mannen bak terrorangrepet mot USA 11. september 2001, har blitt drept av amerikanske elitesoldater. Det forteller USAs president, Barack Obama, mandag morgen i en tale på amerikansk TV. Presidenten ga ordren om å drepe terroristlederen fredag.

Bin Laden ble drept i et hus i Abbottabad i Pakistan, en forstad til hovedstaden Islamabad, der han skal ha oppholdt seg med sin familie. Ifølge amerikanske medier ble Bin Laden rammet av minst ett skudd i hodet. Liket hans er nå i amerikansk varetekt.

To livvakter og en voksen sønn skal også ha blitt drept i aksjonen, som ble gjennomført av minst to amerikanske helikoptre med soldater fra Navy Seal.

- I dag, på min ordre, gjennomførte vi et angrep mot Osama bin Ladens skjulested i Abbottabad i Pakistan. I aksjonen ble Osama bin Laden drept, og vi sikret oss liket hans. Ingen amerikanske soldater kom til skade under operasjonen, sa den amerikanske presidenten i sin TV-tale mandag.

TV-stasjonen CNN melder at amerikanske myndigheter har tatt omfattende DNA-prøver av den avdøde for å være sikre på at det faktisk er Bin Laden som er skutt til døde.

Pakistansk etteretningstjeneste bekrefter også at Bin Laden ble drept i operasjonen.

Den fryktede terrorlederen har vært klodens mest jagede mann siden terrorangrepene 11. september 2001, der om lag 3.000 mennesker ble drept i en rekke angrep som rammet blant annet World Trade Center og Pentagon.

Saudiskfødte Bin Laden ble drept på bakgrunn av amerikanske og pakistanske etteretninger.

Mens Barack Obama talte på amerikansk TV, samlet grupper av mennesker seg utenfor Det Hvite Hus i Washington for å juble over Bin Ladens død. Der sang de den amerikanske nasjonalsangen, og ropte «USA, USA, USA», skriver danske Ekstrabladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Ble meldt død på internett  


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer