- Orket ikke å være god mor

Kathrine Sørlands hadde ikke overskudd til sønnen Leon under TV-slankingen.

SEOGHØR.NO: I løpet av 30 dager skulle Kathrine Sørland (32) slanke seg ned til barnestørrelsen 12 år. TLCs kameraer har fulgt modellens prosess i dokumentaren «Size Zero», for å belyse sykelige skjønnhetsidealer som kan føre til slankepress blant unge jenter. 

- Jeg har opplevd og erfart med min egen kropp hvor lite som skal til før man bikker over, sier Sørland til Seoghør.no. 

Ettbarnsmoren levde på en diett hovedsakelig bestående av korn og grønnsaker. I tillegg trente hun sammen med en personlig trener. Sørland ble fulgt av et helseteam som frarådet henne å begi seg ut på prosjektet. De mente hun risikerte å få alvorlige helseproblemer.  

Ettbarnsmoren fikk søvnproblemer, hun hadde lite energi og ble sur og grinete som følge av underernæringen. Det gikk særlig utover ektemannen Andreas og sønnen Leon. 

- Med lite mat i kroppen hadde jeg veldig lite til overs for min sønn Leon og min mann. De nærmeste oppdaget meg på en annen måte. Det var ikke noe stas. Når du da skal være forelder, og si «nei, nå må du gå å legge deg Leon», du orker ikke det en gang. Det var veldig skremmende.  

I serien undrer Kathrine hvordan noen kan leve på en slik ekstrem diett over lang tid.  

- Jo flere dager det går med slankekuren, jo mer forundret blir jeg over at folk kan leve med denne dietten hver eneste dag. Jeg har familie og er mor til et barn og det funker ikke bra sammen med så lite mat. Energien er nede. Det merker jeg ovenfor familien. Jeg har kortere lunte med Leon. Tåler ikke så mye skrik og skrål og mas. 

Alle de nærmeste var fullt klar over hva prosjektet innebar. 

- De ga meg sin fulle støtte, men når du står midt opp i det og alt du tenker på er mat, er det ikke noe gøy å være til bry for familien din. De så at jeg ikke var 100 %. Jeg var vel heller 30 %. 

Sørland følte seg etter hvert så dårlig at lege Monica Sailor stoppet prosjektet etter kun 11 dager, fordi hun fryktet modellen kunne utvikle alvorlige helseproblemer. 

Se «Size Zero» på TLC onsdag kl. 21.00

LES OGSÅ: Slet med spiseforstyrrelser i flere år