GIKK VIDERE: Jentene i Velvet, samt Thomas Brøndbo, gikk rett til MGP-finalen i Oslo Spektrum Foto: Ingrid Treborg, Seher.no
GIKK VIDERE: Jentene i Velvet, samt Thomas Brøndbo, gikk rett til MGP-finalen i Oslo Spektrum Foto: Ingrid Treborg, Seher.noVis mer

- Orker ikke å være klein...

Surferosa og Espen Hana får en ny sjanse. Men det var Velvet og Thomas Brøndbo som gikk rett til finalen.

KONGSVINGER (SEHER.NO): Lørdag kveld gikk startskuddet for årets Melodi Grand Prix.

Under den første delfinalen i Kongsvinger, var det jentegruppa Velvet og Namsos-mannen Thomas Brøndbo som gikk videre til finalen i Oslo Spektrum.

Og Surferosa, som åpnet hele showet med sin "U Look Good", ble sendt videre til Sistesjansen i Ålesund. Det samme ble Rogalands store sønn Espen Hana.

- Gud, vi er så glade, jublet Velvet før de med tårer i øynene fremførte sin "Tricky" om igjen for Kongsvinger-publikumet.

Like glad var Brøndbo, som fyller 35 år i dag.

- Nei, hva kan man si? Jeg gleder meg skikkelig til finalen, forteller bursdagsbarnet Seher.no etter seieren.

Han er glad for at han ikke havnet i Sistesjansen.

- Jeg er opptatt akkurat den dagen, så det passet fint å komme rett til finalen, ler han, og forteller at han er klar for fest. Men...

- Jeg skal ta fly i morgen klokken 11.30, og jeg blir så skikkelig fyllesyk! Jeg orker ikke å sitte der klein.

Surferosas Mariann Thomassen lovet på forhånd et helt spesielt kostyme - og hun holdt sitt ord da hun åpnet showet iført en halvdekkende trikot og piggsveis.

- Folket er splittet. Totalt spennende. Konkurransen har begynt, sier Thomassen til Seher.no like etter at kameralysene er slukket.

Til stede i salen var snowboard-proff Daniel Franck, som er Thomassens nye kjæreste. Overfor Seher.no ønsket han ikke å kommentere Grand Prix-sirkuset.

- Veldig, veldig moro!
Nummer to i ilden lørdag kveld var kvinneduoen Chicas del Coro med "Men, men, men". Med flere titalls roser i håret - fikset av Kjell Nordstrøm (Baron von Bulldog, journ. anm.) - og knallrosa kjoler, fikk de publikum til å riste på swingfoten.

Deretter kom rapgruppa KeSera - som hadde med seg selveste Anita Hegerland - med sin "Party". Mens gutta rappet, var Anita plassert i et hjørne med armene rett ut, iført en flagrende kjole Carola nok hadde elsket. 

- Veldig, veldig moro. Og publikum her i Kongsvinger...!, strålte Hegerland til Haukaas Storeng.

Nummer fire i rekka var Espen Hana og hans "Two of a Kind", som fikk Kongsvinger-publikumet til å synge med og svaie med armene.

Låt fem, "Sweeter than a Kiss" ble fremført av kveldens yngste deltaker, Charite. 17-åringen husker du kanskje best fra MGP Junior for syv år siden. Også hun fikk besøk av vindmaskinen, på scenen, og fremførte sangen med glans.  

Men helt til slutt ble det altså Velvet og Thomas Brøndbo som gikk til finalen, og Surferosa og Espen Hana som får en ny mulighet i Sistesjansen.

Slik var artistrekkefølgen i Kongsvingerhallen:
Melodi 1: U Look Good
Artist: Surferosa
Melodi 2: Men, men, men
Artist: Chicas del Coro

Melodi 3: Party
Artist: KeSera

Melodi 4: Two of a Kind
Artist: Espen Hana

Melodi 5: Sweeter Than A Kiss
Artist: Charite

Melodi 6: Det vart en storm
Artist: Thomas Brøndbo

Melodi 7: Tricky
Artist: Velvet

Se videointervju med vinnerne under:[obj:media:7436]
Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Dere kommer til å få sjokk!