ØNSKER HANDLING: Abid Raja vil få en slutt på volden mot barn. Nå håper han på flere stillinger som vil motvirke volden. Foto: FameFlynet Norway
ØNSKER HANDLING: Abid Raja vil få en slutt på volden mot barn. Nå håper han på flere stillinger som vil motvirke volden. Foto: FameFlynet NorwayVis mer

- Ørefikene smalt så det summet i hodet i timevis

Politiker Abid Raja ble slått med kjepp av faren sin.

SEOGHØR.NO: Den siste tiden har det versert flere forferdelige historier i media om vold mot barn. Nå ønsker Venstre-politiker Abid Raja (38) en endring i budsjettforhandlingene, slik at en rekke tiltak som hindrer vold mot barn får mer penger.

BLE SELV SLÅTT: Raja har fortalt at han selv ble slått som barn. Foto: Stella Pictures
BLE SELV SLÅTT: Raja har fortalt at han selv ble slått som barn. Foto: Stella Pictures Vis mer

Raja har selv opplevd å bli slått i oppveksten.

- Fra så langt tilbake som jeg kan huske, opplevde jeg å bli slått, og da snakker vi om ørefiker som smalt så det summet i hodet i timevis, sier han til VG.

Volden er et tilbakelagt kapittel for den populære politikeren. Han ønsker ikke å utdype flere konkrete episoder fra barndommen, men åpnet seg i boken «Talsmann», som ble utgitt i 2008.

Blant annet skrev han om en episode der faren tok ham på fersken i å slå kastanjer ned fra et tre med kjepp. Da de kom hjem, brukte faren kjeppen til å slå Raja.

- Jeg ble slått i oppdragelsesøyemed. I ettertid har foreldrene mine sagt at de ikke mente noe vondt med det, og at det var slik de hadde opplevd under egen barndom i Pakistan.


I ungdomsperioden har Raja tidligere fortalt at han var nær ved å ta feil valg, som kunne kostet ham framtiden. En gang havnet han på glattcelle.

- Det som reddet meg, var viljen til å gjøre noe med livet mitt. Det gikk verre med de andre. Mange jeg møtte der har endt opp på gata som narkomane elller prostituerte, har han tidligere sagt til Dagbladet Søndag.

LES OGSÅ: - Jeg måtte på glattcelle