Elin Kjos:

- Ord kan ikke beskrive savnet

Ble 35 år gammel.

GÅTT BORT: - Elsker deg uendelig, min enestående søster, skriver Ida Kjos. Onsdag sovnet Elin Kjos inn. Foto: Privat
GÅTT BORT: - Elsker deg uendelig, min enestående søster, skriver Ida Kjos. Onsdag sovnet Elin Kjos inn. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ble det kjent at den svenske treningsprofilen Elin Kjos er død. Hun ble 35 år gammel.

Dødsfallet blir bekreftet av Kjos' familie på Instagram.

«Det er med et utrolig tung hjerte vi skriver dette fra Elins Instagram. I går kveld sovnet vår elskede Elin inn til tonene av Eva Cassidy. Sykdommen eskalerte raskt i sluttfasen og kroppen orket ikke mer», skriver de til et bilde av en smilende Kjos på Instagram.

Flere har tatt til kommentarfeltet for å uttrykke savnet og sorgen.

Kjos' tvillingsøster, Ida Kjos, er blant de som har kommentert innlegget.

«Elsker deg uendelig, min enestående søster. Ord kan ikke beskrive savnet.»

Mens Kjos var syk startet tvillingsøstrene en podkast sammen, med navnet «Søstrene Kjos». Der snakket de åpent, og hadde flere samtaler om døden.

BISETTES: Skuespiller Frøydis Armand, som døde 11. oktober, bisettes torsdag formiddag fra Vestre gravlund Nye Kapell. Reporter: Elise Violeta Ness Aksnes. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

- Lett å like

Den norske influenseren Inger Houghton (37) har lagt igjen tre blå hjerter under innlegget med den triste nyheten. Det samme har treningsinfluenser Jørgine Massa Vasstrand (33) gjort.

Treningsprofilen Stine Næss-Hartmann (37) ble kjent med Kjos da de jobbet sammen på treningssenteret Barrys.

- Hun hadde alltid et så stort smil, var så imøtekommende og lett å like. Hun gjorde trening tilgjengelig for folk, sier Næss-Hartmann til Se og Hør.

Næss-Hartmann kan fortelle at hun møtte både Kjos og tvillingsøsteren flere ganger, og uttrykker at Kjos har motivert henne:

- Hver gang jeg har litt vondt i vilja, så tenker jeg på Elin som dro på trening til tross for smertene.

OMKOM: Tidligere blogger og influenser Tuva Willassen (28) omkom i en drukningsulykke i Tyrkia. Nå minnes hun av både tidligere bloggkollegaer og venninner. Foto: Privat Vis mer

Også den svenske artisten Benjamin Ingrosso (25) og influenser Penny Parnevik (26) har lagt igjen hjerter under innlegget.

«Så utrolig trist. Elin har inspirert så mange. Så sterk og så fantastisk på alle måter. Tenker på dere, Ida og familien», skriver den svenske tv-profilen Jessica Almenäs (47).

Den svenske treningsprofilen Angelica Blick (32) har også lagt igjen sin støtte:

«All kjærlighet til Elin, deg og deres familie», skriver hun.

Uhelbredelig kreft

For tre år siden fikk treningsprofilen den nedslående beskjeden om at hun hadde uhelbredelig kreft.

En lengre tids hoste viste seg å være lungekreft, og legene fant den gang en over 20 centimeter stor svulst i den høyre lungen hennes. De kom omsider til et punkt hvor de ikke kunne tilby mer behandling.

I januar i fjor meldte Kjos at svulsten hadde sluttet å vokse. Bare tre måneder seinere kom kontrabeskjeden om at kreften hadde spredt seg til skjelettet.

Faren til Birk Ruud døde for nesten ett år siden, da Birk vant OL-gull i Kina følte han at faren var med han. Video: NRK Vis mer

Kjos reiste til Tyskland for å prøve alternativ behandling, hvor hun også deltok i en kreftstudie hvor hun fikk en spesielt tilpasset vaksine. Hun valgte å trekke seg ut av studien, til fordel for en annen forskingsstudie. Det ble aldri presisert hva slags studie det var snakk om.

I januar skrev hun på Instagram at etter ei uke inn i den nye studien så alle blodprøvene hennes bra ut.

«Om studien gir noen medisinsk effekt kommer vi først til å se etter noen måneder. Så en dag om gangen som vanlig», skrev hun da.

LES OGSÅ: - Som å leve i et mareritt som aldri tar slutt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer