«Familien Adampour»:

- Oppveksten har helt klart preget oss

Søstrene Adampour åpner seg om utfordringene.

SØSKENKJÆRLIGHET: Søstrene innrømmer at de ofte er uenige med hverandre. Foto: Monster/NRK
SØSKENKJÆRLIGHET: Søstrene innrømmer at de ofte er uenige med hverandre. Foto: Monster/NRK Vis mer
Publisert

I en kommunal toromsleilighet på Grünerløkka i Oslo, vokste seksbarnsfamilien Adampour opp etter at de flyktet til Norge fra Iran på 80-tallet.

Nå letter den yngste i familien på sløret, og forteller om hvordan oppveksten har preget seksbarnsfamilien, som man kan følge med på i NRK-programmet «Familien Adampour».

ROMANSE: Vil noen finne tonen på «Skal vi danse 2022»? Vi spurte deltakerne. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards. Vis mer

Yngstesøster Sophia Adampour (24) kan fortelle til Se og Hør at oppveksten og bakgrunnen helt klart er noe som har preget dem, men kanskje mer til det positive.

- Mamma lærte oss tidlig verdien av ting, og viktigheten av å prioritere riktig. Det er jeg takknemlig for at hun gjorde. Da vi hadde kongefamilien på besøk kommenterte de hvor liten leiligheten vår var i forhold til hvor mange som bodde der. Da husker jeg at mamma sa til dronning Sonja: «Leiligheten vår er kanskje liten, men hjertet mitt er stort». Og det synes jeg er så fint sagt, og veldig beskrivende for hvordan mammaen vår er.

STORFAMILIE: Familien på åtte fikk besøk av dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Lise Åserud / NTB POOL
STORFAMILIE: Familien på åtte fikk besøk av dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Lise Åserud / NTB POOL Vis mer

- En gjeng med irriterende særinger

I serien kommer det også frem at Mina (34) tror mange egentlig føler det samme som henne - at familien er noen« litt irriterende særinger» som man likevel er villig til å gjøre nesten hva som helst for.

- Hvis du tar alle rare familier og lager en familie ut av det får du min familie, uttaler hun i NRK-programmet.

Selv om de selv kanskje ser på seg selv som «særinger», er det trolig ikke slik for seerne som følger familien i NRK-programmet.

NOMINERT: Oliver Solberg, Silya Nymoen, Rikke Isaksen og flere har gitt seerne nervepirrende TV-øyeblikk - derfor er de nominert til «Årets å faen» på Reality Awards. Video: Jenny Emilie Aas Vis mer

Der kommer det frem at søstrene er svært suksessrike og travle på hver sin kant. Mina er lege, Lina er fembarnsmor og for tiden aktuell med «Farmen kjendis», Diana eier to bedrifter, mens yngstemann Sophia har vist et stort engasjement for kryptokunst, noe hun nå reiser rundt og har foredrag om.

Sophia har også et brennende ønske om å sette opp en kunstutstilling der hun har planer om å invitere inn kunstnere med minoritetsbakgrunn, noe som lenge har vært en fanesak for alle søstrene.

DRØMMEOVERSKRIFT: Emma Ellingsen, Isabelle Eriksen og Leah Isadora Behn svarer på hva som er drømmeoverskriften. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards Vis mer

Lært opp til å ha egne meninger

NRK-suksessen har vist familien i alle mulige situasjoner, og seerne har nok bemerket seg at det tidvis kan gå en kule varmt mellom søstrene.

- Vi ble lært opp til å ha egne meninger. Det har vi fortsatt. Det er ikke alltid vi er enige om så mye, men det er fortsatt mye kjærlighet der. Vi ville gjort alt for hverandre, nesten uavhengig av hva det måtte være, sier Sophia til Reality Awards.

REALITY AWARDS: 23. september braker det løs! I anledning Reality Awards spurte vi norske kjendiser om deres favorittrealityøyeblikk. Reporter: Jenny Emilie Aas Vis mer

-Ikke alltid så morsomt sammen

Selv om søstrene er svært ulike har de også et helt unikt samhold.

- Vi har det ikke alltid så morsomt sammen, men jeg føler meg hjemme rundt dem, sier Diana i en av episodene til serien.

De kjenner hverandre på godt og vondt, og Sophia legger til de krangler og kjefter på hverandre, men passer samtidig på hverandre hele tiden.

- Det er mye tålmodighet og minst like mange viktige verdier innad i familien. Jeg ville ikke byttet dem ut med noen.

ÅRETS ROMANSE: Her er de nominerte til «Årets romanse» på Reality Awards! Video: Jenny Emilie Aas Vis mer

Yngstesøster Sophia kan også fortelle at de har fått mange fine tilbakemeldinger, og påpeker at det er hyggelig at det er mye som er gjenkjennelig .

- Vi er jo oss selv. Det er ingenting som er tilgjort eller tull. Vi glemte jo at kameraene var der til slutt, så alt er jo autentisk. Det tror jeg også mange som ser på kanskje skjønner.

Hun legger til at hun også at synes det er fint at det blir vist frem litt mer mangfold i realitysjangeren.

- Vi var jo ikke en offentlig familie med noe ekstraordinært ved oss, så jeg synes det er fint at det blir vist frem litt mangfold. Det håper jeg det er noen som har savnet, og det trengs jo kanskje litt også.

TROPP 1: Denne høsten er det klart for «Kompani Lauritzen: Tropp 1» hvor vanlige, unge mennesker skal prøve livet som soldater. Reporter: Sofie Losen. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

Om det blir en sesong til med store hjerter vites ikke hittil, men familien er i alle fall blant de nominerte som kan stikke av med pris under høstens Reality Awards.

Reality Awards arrangeres i regi av Se og Hør, som eies av Aller Media.

LES OGSÅ: - Den perfekte dramaoppskrift

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer