Rune Haraldsen:

Oppussingssjokk: - Fant penispumpe og død mus

TVNorge-profil Rune Haraldsen legger ikke skjul på at det oppsto uforutsette hendelser under innspilling.

LOVER FEEL GOOD-TV: Denne høsten rykker TVNorge ut for å bistå med boligfiksing der det virkelig trengs. Det hele foregår uten at boligeieren aner noen ting. Til å lede programmet har kanalen fått med seg Rune Haraldsen. Foto: TVNorge
LOVER FEEL GOOD-TV: Denne høsten rykker TVNorge ut for å bistå med boligfiksing der det virkelig trengs. Det hele foregår uten at boligeieren aner noen ting. Til å lede programmet har kanalen fått med seg Rune Haraldsen. Foto: TVNorge Vis mer
Publisert

- Vi har støtt på alt fra boligeiere som nesten får hjerteinfarkt til personer som svimer av fordi de blir så overrasket og sjokkert. Det var ei som gikk rett i bakken, sier Rune Haraldsen til Se og Hør.

Nylig presenterte TVNorge og Discovery Networks sin program-meny for høsten. Foruten å satse stort på humor, kan tv-huset friste med flere nye konsepter, deriblant «Oppussing på en dag» - med ovennevnte Haraldsen i spissen.

UTFORDRENDE: Rune Haraldsen har forholdsvis kort tid på å pusse opp, før boligeier returnerer hjem. I ett tilfelle ble de avslørt underveis. Foto: TVNorge
UTFORDRENDE: Rune Haraldsen har forholdsvis kort tid på å pusse opp, før boligeier returnerer hjem. I ett tilfelle ble de avslørt underveis. Foto: TVNorge Vis mer

Programmet dreier seg kort og godt om å pusse opp boligen til en intetanende deltaker. Når vedkommende, som er plukket ut på forhånd, forlater hjemmet sitt, rykker Haraldsen og hans team inn.

- Du kan se for deg scenarioet at du kommer hjem fra jobb og plutselig er kjøkkenet ditt eller stua di helt forandret. Det er folk som har gått ut igjen og lurt på om det er deres leilighet.

Skittent undertøy

Når ukjente mennesker tar seg inn i boligen din, uten forvarsel og dermed muligheten til å rydde, finnes det også en sjanse for at vedkommende vil støte på private eiendeler, klær og rot som ikke er ment for gjester å se.

- Det er noen nattbord og skuffer vi har måttet rydde bort. Jan Thomas (kjendisstylist, journ.anm.) snakket om en penispumpe her tidligere i dag, og ja, det har vi sett under innspilling, sier Haraldsen og ler.

EVENTYRLIG OPPUSSING: I løpet av kort tid klarte Halvor Bakke og gutta å gi Birgit Skarstein hyttedrømmen hun lenge har ventet på. Vis mer

I visse tilfeller kommer man også over funn eieren gjerne ikke ante eksisterte.

- På generell basis har folk mye rot under sofaen. Vi fant en død mus som antakeligvis hadde ligget der en god stund, da bare håret lå igjen. Så har man boksere som kanskje skulle vært snudd en annen vei idet vi kommer inn. Jeg er som regel den første som går inn i boligen, så da tar jeg ansvar.

Kom hjem midt i oppussing

Haraldsen, som blant annet har vært å se tv-serier som «Norske rotehjem» og «Eventyrlig Oppussing», understreker at slike funn naturligvis renskes bort i klippen. Han mener seerne kan forvente seg et «feel good»-konsept, der helt vanlige familier i alle ulike sjangre får hjelp til oppussing.

Når ett av hovedmålene med serien er å overraske eier på relativt kort tid, er risikoen derimot stor for uforutsette hendelser.

- Vi hadde en episode nylig hvor vi drev og jobbet ved inngangspartiet til en person, en terrasse. Plutselig kommer vedkommende hjem før vi har kontroll på alt, sier Haraldsen og ler.

- Tenk deg følelsen: Du er litt sliten etter jobb, drar hjem litt tidligere, svinger inn i oppkjørselen, og der står det plutselig 25 mennesker i full sving på eiendommen din. Men det blir god tv av slike øyeblikk, altså.

«Oppussing på en dag» har som nevnt over premiere til høsten.

Av andre programkonsepter som ble presentert, finnes «Kongen befaler» - et gameshow med Atle Antonsen i spissen, sesong to av «Jul i blodfjell», true crime-satsingen «Mannen som falt», Lene Kongsvik Johansens nye komiserie «Kongsvikfamiliene», samt Else Kåss Furuseths «Else om: barn» - for å nevne noe.

LES OGSÅ: - Min første jobb var å vaske brystpumper

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer