Anne Rimmen og Ailo Gaup:

Opptur i retten

Krevde prisavslag og erstatning etter boligkjøp for 20 millioner kroner. Nå er dommen klar.

ERSTATNING: Ailo Gaup og Anne Rimmen møtte i midten av oktober i retten etter huskjøp. Nå er dommen klar. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ERSTATNING: Ailo Gaup og Anne Rimmen møtte i midten av oktober i retten etter huskjøp. Nå er dommen klar. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For tre år siden, i 2018, ble det kjent at programleder Anne Rimmen (40) og motocross-stjernen Ailo Gaup (42) hadde kjøpt seg en funkisvilla på Tåsen i Oslo. Det bladde paret opp over 20 millioner kroner for.

I midten av oktober møtte paret i retten, etter at de skal ha oppdaget flere mangler og avvik ved boligen. De krevde både prisavslag og erstatning.

Nå er det besluttet at motparten dømmes til å betale 905 000 kroner til Ailo Gaup og Anne Rimmen i prisavslag, med tillegg av lovens forsinkelsesrente fra 24.10.2019 og til betaling skjer.

Sakskostnader idømmes ikke.

- Vi registrerer at de ikke har fått medhold i betydelige deler av kravet sitt, og det er vi selvfølgelig fornøyd med, sier motpartens advokat, Bjørn Fredborg Nilsen til Se og Hør.

LUR: Dagbladets reporter spurte Anne Rimmen om Maskorama flere uker i forveien. Slik lurte hun seg unna. Reporter: Anniken Aronsen. Foto: Kine Falch / Dagbladet TV / Rød Løper. Vis mer

Se og Hør har også vært i kontakt med kjendisparets advokat, Ketil Krohn Venås, som uttaler følgende:

- Vi har foreløpig ingen kommentar, da vi ikke har hatt tid til å gå gjennom dommen. Vi må bruke helgen på dette. Men vi registrerer at vi har fått gjennomslag på flere av de største punktene.

I prisavslaget på 905 000 kroner inngår dekning av kostnader til utbedring av dreneringsarbeid, utbedring av terrassen i 1. etasje og utbedring av elektrisk anlegg.

Uenighet i retten

Ifølge paret skal det være mangler og feil ved blant annet drenering, bærekonstruksjoner og asbest på boligen.

- Jeg er av den oppfatningen at det både er gitt uriktige opplysninger og er holdt tilbake informasjon om tilstanden til boligen, sa kjendisparets advokat, Ketil Krohn Venås, i retten i oktober.

Motparten hevdet imidlertid at eiendommen på overtakelsestidspunktet ikke var i dårligere stand enn det som var forventbart for kjøperne - spesielt siden boligen ble bygget i 1935.

- Kort oppsummert; dette er et hus som har opprinnelse fra 1935. Et hus som er godt over 80 år gammelt, og fremstår i forbindelse med salget godt vedlikeholdt. Men det er fremdeles et hus fra 1935. Selger har gitt de opplysningene han hadde om negative forhold på eiendommen, og det han var kjent med, sa selgers advokat, Bjørn Fredborg Nilsen, i retten.

«MASKORAMA»: Lørdag 5. desember i fjor var det «Ravnen» som måtte kaste masken i «Maskorama» - og bak masken, var det Anne Rimmen som gjemte seg. Men hun kunne faktisk ha avslørt identiteten sin lenge før - ved et uhell. Video: NRK, Kine Falch. Reporter: Anniken Aronsen. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Kvalm

De totale utbedringskostnadene som skulle danne grunnlag for prisavslagsvurderingen var på hele 2,6 millioner kroner. Boligmanglene har også ført til at paret ikke har kunnet leie ut boligens utleieenhet. Derfor ble det i tillegg krevet en erstatning på 540 000 kroner.

Selger krevde på sin side at kjendisparet betaler alle saksomkostninger.

Kort tid etter overtakelsen skal kjendisparet ha oppdaget problemer med blant annet asbest og drenering, noe som ble beskrevet som en «enorm jobb» å fikse. Det ble også oppdaget råte i tak og noe som tilsynelatende liknet merker etter brann.

- Da ble jeg kvalm, husker jeg, sa en tydelig opprørt og nærmest gråtkvalt Gaup i retten i oktober.

DRØMMEHJEMMET: Helene Olafsen og Jørgen Nilsen kjøpte drømmeboligen på Malmøya i fjor. Her viser de frem huset i YouTube-serien «Klarna stikker innom». Video: Klarna Vis mer

LES OGSÅ: Kjøpte villa for kjempesum

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer