Eli Strand:

Opptur for kreftsyke Eli

Eli Strand har fått tilbake håpet.

HÅP: Eli Strand har fått tilbake håpet, etter at det viste seg at kreftbehandlingen hun får hjelper likevel. Foto: Privat
HÅP: Eli Strand har fått tilbake håpet, etter at det viste seg at kreftbehandlingen hun får hjelper likevel. Foto: Privat Vis mer
Publisert

I mars delte den tidligere «God morgen Norge»-programlederen Eli Strand (50) den triste beskjeden om at hun hadde fått kreft. Kort tid etter åpnet hun seg til Se og Hør om diagnosen hun hadde fått - uhelbredelig livmorhalskreft.

Diagnosen fikk hun først i 2017. Den gang trakk sykdommen seg tilbake etter behandling, men hun måtte på kontroll hver tredje måned. I mars i år kom kreften tilbake.

Siden den gang har hun delt ærlig om sykdommen, både til Se og Hør og i egne sosiale medier-kanaler. Følgerne har dermed fått et innblikk i hennes reise, og gjennom de seneste månedene har Eli mottatt immunterapi.

I september delte hun ærlig om at det ikke så ut til at behandlingen fungerte. Nå har imidlertid kontrabeskjeden kommet.

KREFT: Tidligere «God morgen Norge»-programleder, Eli Strand, åpner opp om kreftdiagnosen sin. Video: Filip Agnihotri. Vis mer

- Helt utrolig

Det ser nemlig ut til at immunterapien likevel fungerer, noe Eli naturligvis er overlykkelig for. Når Se og hør slår på tråden denne uken har Eli nettopp kommet hjem fra trening. Hun føler seg nemlig i finfin form.

- Det er helt utrolig. Det er en liten, mikroskopisk mulighet for at sånne ting skal skje, men så skjedde det akkurat i mitt tilfelle, sier hun.

Hun forteller svulsten i dag er to millimeter mindre enn det den var før hun startet behandlingen.

- Så lenge det er i min favør så er det helt fantastisk. Vi har egentlig skålet og drukket sjampanje siden jeg fikk nyheten, flirer hun.

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg denne uka for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skriver hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer

Fått håp igjen

Sammen med sin gamle TV 2-kollega og gode venn Geir Håkonsund har Eli startet podkasten «Helsikes kreft», der hun forteller om sykdomsreisen. Der har hun allerede fortalt om vanvittige opp- og nedturer - senest forrige uke da gladmeldingen kom.

- Jeg føler på en måte at jeg er veldig glad for at dette har skjedd, nå har jeg fått masse håp. Det er jo ikke sånn at jeg er kurert for kreft, men det har gitt meg utrolig håp.

Nettopp håpet er hun opptatt av at andre kreftsyke ikke skal gi opp.

- Det jeg vil si er at folk ikke må gi opp når de får en sånn diagnose som meg. Hadde jeg hørt på legene hadde jeg begynt på cellegift og vært skallet igjen, men så sa vi at vi ville sjekke andre muligheter.

Da startet hun på immunterapi, noe hun takket ektemannen Trond for. Hun forteller nemlig at det er hans fortjeneste at hun i dag får behandlingen.

MAMMAS HELT: Kreftsyke Martin er født med Downs syndrom, og ble seernes yndling i TV-serien «Søsken». Mamma Monica Hennum Steen hadde håpet at de skulle få en kreftfri sommer - men slik ble det dessverre ikke. Video: Svend Aage Madsen / Emilie Rydning. Vis mer

- Må ikke gi opp

Den tidligere programlederen har tidligere mottatt cellegift. Det er en behandling hun kaller «umenneskelig». Hun er likevel takknemlig for at hun fikk tilbudet.

- Da jeg var på mitt sykeste hadde jeg en svulst som var ti centimeter med spedning, og hadde det ikke vært for cellegiften hadde jeg ikke levd i dag.

Immunterapien beskriver hun imidlertid som noe helt annet. Hun slipper bivirkninger, og hun kan gå på den i lang tid. Planen og håpet, så lenge hun ikke får et tilbakefall, er å motta immunterapi de neste to årene.

- Jeg har vært utrolig lang nede, og forberedt meg på å dø, men det jeg vil si til andre er at det finnes håp. Man må ikke gi opp, og ta deg god tid til å sjekke mulighetene dine.

- Jeg vet jo at det kan skje ting, men nå må jeg bare glede meg over de gode nyhetene. Det har vært lenge siden, så jeg er bare superhappy!, avslutter hun.

LES OGSÅ: Lurte alle - løy om kreftsykdom

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer