Melania Trump:

- Opptrer som hun sitter i fengsel

Amerikansk ekspert kaller landets avtroppende førstedame for «patetisk».

KONSPIRASJONER: Spekulasjonene om hva Melania Trump kommer til å gjøre når ektemannens presidentperiode er over, er mange. Foto: Andrew Caballero-Reynolds/ AFP/ NTB
KONSPIRASJONER: Spekulasjonene om hva Melania Trump kommer til å gjøre når ektemannens presidentperiode er over, er mange. Foto: Andrew Caballero-Reynolds/ AFP/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har i det siste blitt spekulert heftig på om Melania Trump (50) kommer til å skille seg fra Donald Trump (74), når han trer av som president i januar. Eksperter har øynene klistret til førstedamen, og man kan faktisk satse penger hos bettingselskaper om hvorvidt hun kommer til å skille seg eller ei.

OPPSIKT: Kjolen Melania Trump brukte da hun stemte under presidentvalget vekker oppsikt. Vis mer

Gjennom Trumps presidentperiode har flere bitt seg merke i hvor annerledes Melania er fra tidligere førstedamer - som Michelle Obama (56) og Hillary Clinton (73) - for å nevne noen. Dette fordi hun har stått mer i skyggen av ektemannen, og ikke gjort seg særlig bemerket på noen egne områder.

Det er også ventet at USAs neste førstedame, Jill Biden (69), vil involvere seg en god del mer enn forgjengeren.

At hun i tillegg har nektet å holde Donald Trump i hånden ved en rekke anledninger, har også satt fyr på ryktene om at hun egentlig ikke trives i ekteskapet. En ekspert Dagbladet har vært i kontakt med torsdag, går så langt som å mene at Melania opptrer som en fengselsfugl.

LEID AV SOLDAT: I stedet for å holde ektemannens hånd ble Melania leid av en soldat under Veterans Day forrige uke. Dette satte fyr på skilsmissespekulasjonene. Foto: Patrick Semansky/ AP/ NTB
LEID AV SOLDAT: I stedet for å holde ektemannens hånd ble Melania leid av en soldat under Veterans Day forrige uke. Dette satte fyr på skilsmissespekulasjonene. Foto: Patrick Semansky/ AP/ NTB Vis mer

- Patetisk figur

Som nevnt har flere eksperter fulgt med på førstedamen, deriblant professor i statsvitenskap ved Rutgers University, Ross Baker. Han sier til Dagbladet at han ikke kommer på noen områder Melania Trump blir assosiert med etter disse fire årene, og omtaler førstedamen som «patetisk».

DEBATT: Denne videoen av førstedame Melania Trump (50) og ektemannen blir hyppig delt på Twitter. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Melania Trump framstår som en ganske patetisk figur. Hun bor i en verden av rikdom, men opptrer som om hun sitter i fengsel, uttaler Baker til avisen.

Han mener noe kan bunne i at hun kanskje ikke føler seg komfortabel med å snakke engelsk - at det rett og slett dreier seg om et språkproblem.

- Sikret seg og sønnen

At Melania er noe tilbakeholden rundt ektemannen i det offentlige rom er ikke noe nytt, men det kan også tyde på at hun ikke er helt avslappet i private sammenhenger heller.

Da Donald Trump flyttet inn i Det hvite hus i januar 2017, ble Melania og deres felles sønn Barron boende videre i Trump Tower i New York fram til juni samme år.

Ifølge boken «The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump», skrevet av Washington Post-journalist Mary Jordan, brukte førstedamen situasjonen til å forhandle frem en bedre økonomisk ordning med ektemannen for seg selv og sønnen.

- Hun ønsket skriftlig bevis for at når det kom til de økonomiske mulighetene og arven, så ville Barron bli behandlet mer som en jevnbyrdig med Trumps tre eldste barn, skriver Jordan.

LIKE MYE VERDT: Melania Trump skal angivelig ha sørget for at parets felles sønn, Barron Trump (14), får like økonomiske muligheter som resten av Trumps sønner. Foto: Susan Walsh/ AP/ NTB
LIKE MYE VERDT: Melania Trump skal angivelig ha sørget for at parets felles sønn, Barron Trump (14), får like økonomiske muligheter som resten av Trumps sønner. Foto: Susan Walsh/ AP/ NTB Vis mer

Melania var heller ikke særlig aktiv i ektemannens valgkamp dette året, og det kan virke som at hun vil ha så lite å gjøre med politikken som det vil være mulig å være som førstedame i USA.

Den avtroppende presidentfruen besvarer sjelden kritikken som kommer mot henne, og gjør det heller ikke nå.

- Fortjener hverandre

Til tross for alle konspirasjonsteoriene om at Melania Trump nærmest ønsker å rømme fra Trump etter at presidentperioden er over, kan hun også være mer lojal enn mange tror, skal vi tro Trumps tidligere personlige advokat Michael Cohen.

VEKKER OPPSIKT: De siste dagene har ivrige Twitter-brukere vært overbevist om at USAs president Donald Trump har leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

- Jeg tror ikke Melania forlater Donald. Hun er en svært medvillig medskyldig i hans planer og tror på det samme som ham. De to fortjener hverandre, sier Cohen til Washington Post.

Han var i ti år en lojal medarbeider, men ble siden dømt blant annet for å hjelpe Trump med å betale hysjpenger til pornostjernen Stormy Daniels under valgkampen 2016. Han er nå en svært høylytt kritiker av presidenten.

LES OGSÅ: - Burde få frem sannheten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer