Oscar 2020:

Opptredenen fikk uventet respons

Enkelte mener Eminems Oscar-opptreden kommer 18 år for seint.

«LOSE YOURSELF»: Eminems hit fra 2002 vant Oscar for beste sang i 2003. Og i 2020 ble den fremført, til blandede reaksjoner. Video: AP/ABC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag gikk Oscar-utdelingen av stabelen i Hollywood, og selv om prisene primært er i fokus, hender det ikke sjelden at opptredener og annet på scenen stjeler fokuset fra filmbransjens store festkveld. Billie Eilish, norske Aurora og Elton John var blant stjernene som sto på scenen.

Denne gangen var det muligens Eminem som klarte å gjøre dette på best eller verst mulig måte, alt ettersom. Rapperen er absolutt en selvskreven gjest på gallaen, som følge av sin store bragd i «8 Mile» fra 2002.

At han derimot 18 år etter skulle stå på scenen og synge «Lose Yourself», hadde nok få ventet. Det ble også svært tydelig blant publikum da rapperen brått ble heist opp på scenen.

Vekker oppsikt

Ikledd et noe mindre formelt antrekk enn resten av salen, begynte artisten å rappe til mildt sagt blandede reaksjoner i salen. Mens enkelte reiste seg opp og klappet med i sekundet Marshall Mathers, som han egentlig heter, dukket opp, fikk andre en relativt sur mine i ansiktet.

Det har fått Twitter til å gå amok. Det er spesielt tre publikummere som peker seg ut i etterkant. Billie Eilish, Idina Menzel og Martin Scorsese viste fram ansiktsuttrykk som tilsa at de helst skulle ha vært helt andre steder enn i salen.

«Ingen vet hvorfor i helvete Eminem sang 'Loose Yourself' på Oscar-utdelingen», skriver Vice.

Mens Scorsese kanskje helst skulle vært til sengs, ser både Eilish og Menzel regelrett forvirrede ut over at artisten dukket opp. Flere reagerer på dette, og mener man burde holde seg i skinnet framfor å vise akkurat hva man mener - selv om det kan være fristende.

På Twitter har Eminem selv skrevet at han er lei seg for at det tok han 18 år å opptre med låta, men at han er glad for at han gjorde det.

- Frekk

Det er ikke første gang i løpet av kvelden at Eilish sine reaksjoner vekker oppsikt, heller.

Da Maya Rudolph og Kristen Wiig sang og skulle dele ut pris tidligere på kvelden, ble det unge stjerneskuddet også filmet. Hun så heller misfornøyd ut, og rynket på nesa. Ifølge Fox News var det flere som reagerte på dette, som mener at «Bad Guy»-sangeren burde oppføre seg bedre på slike tilsetninger.

«Hun er så utrolig frekk og dårlig kledd. Vet ikke hva som er verst», skriver influenser SoCal Val til sine 160 000 følgere på Twitter.

Eilish har ikke kommentert kritikken selv ennå, men det kan hende hun lar seg intervjue når showet er over en gang på morgenen norsk tid.

LES OGSÅ: - Hele tissen min er utafor

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer