Opprørt over rasistisk reklame

- Det er ikke morsomt å bli sammenlignet med en sjokolade, sier den fargede modellen Naomi Campbell.

SÅRENDE: Naomi Campbell beskriver reklamekampanjen som fornærmende og sårende. Her er hun under et intervjuet med Oprah Winfrey. Foto: All Over Press
SÅRENDE: Naomi Campbell beskriver reklamekampanjen som fornærmende og sårende. Her er hun under et intervjuet med Oprah Winfrey. Foto: All Over Press Vis mer
SEHER.NO: Supermodellen Naomi Campbell (40), raser ifølge independent.co.uk mot sjokoladeprodusenten Cadbury. Selskapet laget en reklamekampanje for sjokoladen «Bliss», hvor det står «Flytt deg Naomi - det er en ny diva i byen».

Reklamen ble trykket i flere aviser og hang på store plakater rundt om i Storbritannia i forrige uke. Campbell reagerer med sinne og sier at reklamen er rasistisk. Hun sier også at hun vurderer å gå til søksmål mot sjokoladeprodusenten.

- Jeg er sjokkert. Det er opprørende å bli beskrevet som sjokolade, ikke bare for meg, men for alle fargede kvinner og folk. Jeg synes ikke det er morsomt i det hele tatt. Det er fornærmende og sårende, sier Campbell.

40-åringens mor, Valerie Morris, forteller at hun også ble opprørt over reklamen.

- Jeg er svært opprørt over denne rasistiske reklamen. Tror disse folkene at de kan fornærme fargede folk og at vi ikke bryr oss? Dette er det 21.århundre, ikke 1950-tallet. Skam dere, Cadbury, sier moren.

Simon Woolley fra organisasjonen «Operation Black Vote» sier at å bli kalt sjokolade er veldig fornærmende for fargede folk.

- Rasisme i skolegården begynner med at fargede barn blir kalt «sjokolade». Dette er ikke morsomt for fargede folk, sier han.


En talsmann for sjokoladegiganten sier på sin side at reklamen var ment å være humoristisk, og legger til at kampanjen ikke lenger skal brukes.

- Vi ville aldri produsert reklame vi tenkte ville såre en del av samfunnet, sier han.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Hun gikk 18 dager uten mat!