Oscar 2021:

Opprør mot Oscar-tap

Anthony Hopkins vant prisen for beste mannlige skuespiller foran den avdøde storfavoritten Chadwick Boseman. Det var det mange som reagerte på.

OSCAR 2021: Anthony Hopkins vant pris for beste mannlige skuespiller, noe som skapte store reaksjoner etter årets Oscar-utdeling. Foto: Rich Polk / Getty Images / AFP
OSCAR 2021: Anthony Hopkins vant pris for beste mannlige skuespiller, noe som skapte store reaksjoner etter årets Oscar-utdeling. Foto: Rich Polk / Getty Images / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Avdøde Chadwick Boseman var storfavoritt til å hente hjem prisen for Beste mannlige skuespiller for hans innsats i filmen «Ma Rainey's Black Bottom».

Under årets Oscar-utdeling var det imidlertid veteranen Anthony Hopkins (83) som stakk av med prisen, til manges overraskelse. Han vant for rollen som en aldrende mann med demens i filmen «The Father».

Til forskjell fra tidligere år var prisen den aller siste som ble utdelt. Det øyeblikket er normalt reservert for «hovedprisen» Beste film.

Boseman var regnet som favoritt til å vinne prisen etter å ha vunnet flere andre priser i oppløpet mot Oscar-natten, og har hatt de beste oddsene hos bettingselskapene. Skuespilleren døde av kreft i august i fjor.

PARODI: Grunde Myhrer sin Erling Braut Haaland-parodi på langrennsski tar av på internett. Video: Særsland. Vis mer

- Tuller dere?

De andre nominerte i kategorien var Riz Ahmed, Steven Yeun, og Gary Oldman. Hopkins har tidligere vunnet den samme prisen for filmen «The Silence of the Lambs» i 1991.

83-åringen var ikke til stede verken fysisk eller digitalt ved seremonien i år, der han ble tidenes eldste vinner i kategorien.

«Tuller dere?» skriver Twitter-brukeren Roxy Striar like etter at sendingen var over, og spør om det har oppstått en feil, slik det gjorde i 2017 da filmen «La La Land» først ble annonsert som vinner av Beste film ved en feil foran den faktiske vinneren «Moonlight».

Hun er en av mange i sosiale medier som uttrykker vantro over at Boseman ikke vant prisen.

«Dere hadde én jobb, Oscar. Og dere ødela det», skriver en annen.

«Chadwick Boseman trenger ingen bekreftelse fra noen, og slett ikke fra Oscar. Han er tidløs og vi var heldige som fikk være vitner til hans storhet», skriver en tredje fan på nettstedet.

Andre tar humor i bruk for å sette ord på skuffelsen. New York Times-skribent Dave Itzoff kaller slutten på årets seremoni for en Oscar-ekvivalent til slutten på «Game of Thrones», som mange mente var en massiv skuffelse.

«Uansett hva som skjer, vil det være vanskelig for meg å glemme hvordan dette sluttet», skriver han.

RING RING: Flere og flere Hollywood-stjerner deler telefonnummeret sitt i sosiale medier for å kommunisere bedre med sine fans. Programleder Kine Falch forsøker å ringe dem. Vis mer

LES OGSÅ: Disse vant årets priser

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer