Aksel Hennie:

- Oppleves veldig fint å fylle skoene til Åsleik

Aksel Hennie (42) har overtatt stemmen til «Knerten» etter Åsleik Engmark. I dag var det premiere.

FILMPREMIERE: Skuespiller Aksel Hennie (42) var på plass utenfor Colousseum kino i formiddag, for premieren til «Ekspedisjon Knerten», der han har stemmen til den velkjente pinnefiguren. Her med Filip Mathias Eide (9), som spiller Lillebror i filmen. Foto: Andreas Fadum
FILMPREMIERE: Skuespiller Aksel Hennie (42) var på plass utenfor Colousseum kino i formiddag, for premieren til «Ekspedisjon Knerten», der han har stemmen til den velkjente pinnefiguren. Her med Filip Mathias Eide (9), som spiller Lillebror i filmen. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

Skuespiller Aksel Hennie (42) var en selvskreven gjest på festpremieren til barnefilmen «Ekspedisjon Knerten» utenfor Colousseum kino i formiddag.

Hennie, som har vært i utlandet den siste tiden, har stemmen til den populære trefiguren i den ferske filmen, som er den fjerde i rekken - basert på Anne-Cath. Vestlys fortellinger.

I de tre foregående Knerten-filmene, «Knerten» (2009), «Knerten gifter seg» (2010) og «Knerten i knipe» (2011), var det skuespiller og komiker Åsleik Engmark som sto for Knertens talejobb.

Døde brått

Åsleik hadde også regi på den første filmen, og har vært et slags ansikt utad for de tre første Knerten-filmene, som tilsammen hadde over én million besøkende på kino.

KNERTENS FAR: Skuespiller og komiker Åsleik Engmark hadde stemmen til Knerten i de tre første filmene. Foto: Lars EIvind Bones / Dagbladet
KNERTENS FAR: Skuespiller og komiker Åsleik Engmark hadde stemmen til Knerten i de tre første filmene. Foto: Lars EIvind Bones / Dagbladet Vis mer

Den folkekjære komikeren døde som kjent brått i februar, etter å ha fått et illebefinnende under et familiebesøk i Brussel.

Overfor Dagbladet legger ikke Hennie skjul på at han har store sko å fylle. Samtidig forklarer han at filmen er laget i Åsleiks ånd.

- Åsleik var en venn av meg, og jeg synes det er en fin ting å kunne få lov til å være med på dette. Det oppleves veldig fint, og jeg tror han hadde likt at jeg fylte hans sko, sier 42-åringen til avisen.

Spiller stuntmann

Ved siden av Aksel Hennie var også skuespillere som Henriette Steenstrup, Renate Reinsve og Anders Borchgrevink, som alle har roller i filmen, å se på den røde løperen i formiddag. Musiker Morten Harket (58) var også på plass, men hastet fort inn i varmen.

Skuespiller og tv-profil Stian Barsnes-Simonsen hadde tatt med seg barna Erica (5) og Teodor (9) på stjernespekket filmsøndag - ikke uten grunn.

- Teodor spiller faktisk stuntmann i filmen, han er med i noen av opptakene, og har fungert som Lillebrors «body double». Det blir spennende å se, sier Barsnes-Simonsen til Se og Hør.

LES OGSÅ: Aksel Hennie snakket ikke på en hel uke

KNERTEN-PREMIERE: Stian Barsnes-Simonsen med barna Teodor (9) og Erica (5). Foto: Andreas Fadum
KNERTEN-PREMIERE: Stian Barsnes-Simonsen med barna Teodor (9) og Erica (5). Foto: Andreas Fadum Vis mer
KNERTEN-PREMIERE: Henriette Steenstrup spiller i Knerten-filmen. Foto: Andreas Fadum
KNERTEN-PREMIERE: Henriette Steenstrup spiller i Knerten-filmen. Foto: Andreas Fadum Vis mer
KNERTEN-PREMIERE: Morten Harket (58) på vei inn i kinosalen. Foto: Andreas Fadum
KNERTEN-PREMIERE: Morten Harket (58) på vei inn i kinosalen. Foto: Andreas Fadum Vis mer
KNERTEN-PREMIERE: Musiker Erik Mortvedt med kona Henriette Fraas Mortvedt og datteren Emmy Mortvedt (2). Foto: Andreas Fadum
KNERTEN-PREMIERE: Musiker Erik Mortvedt med kona Henriette Fraas Mortvedt og datteren Emmy Mortvedt (2). Foto: Andreas Fadum Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer