Pride 2023:

- Oppleves som et angrep

På den første dagen i pridemåneden kom nyheten om at et arrangement må avlyses.

UTTALER SEG: Jan Thomas mener avlysningen er helt absurd. Her avbildet med samboeren Harlem Alexander. Foto: Espen Solli
UTTALER SEG: Jan Thomas mener avlysningen er helt absurd. Her avbildet med samboeren Harlem Alexander. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. juni markerer starten på Pride, og LHBT-samfunnet skal feires over hele landet denne måneden. Til helgen skulle Redd Barna arrangere en barnefestival i forbindelse med Bergen Pride, men de har nå sett seg nødt til å avlyse arrangementet.

Årsaken er at det har kommet trusler om både trakassering og vold mot arrangementet. En av truslene er politianmeldt, mens resten er sendt over til politiet for vurdering.

- Vi er veldig opprørt og kjempetriste. Vi hadde gledet oss til lek, moro, feiring og regnbuer med barn og familier - men alle Redd Barnas arrangementer skal være helt trygge, og vi kan ikke risikere noe. Dette viser hvor viktig det er å stå opp for LHBTI-barns rettigheter, sier leder i Norgesprogrammet til Redd Barna, Monica Sygård til Dagbladet.

- Må sørge for at de ikke vinner

Se og Hør har tatt kontakt med flere kjendiser som er en del av «regnbuefamilien». Samtlige synes det er både trist og skremmende at arrangementet i Bergen nå avlyses.

- Det som er skremmende er at disse tingene skjer oftere og oftere akkurat nå. Vi må kunne si at etter alt som har skjedd det siste året, at det er voksende motstand mot markeringer av Pride. Jeg lurer på hvorfor motstanden blomstrer opp, selv når de gjeldet et arrangement rettet mot barn, sier Arve Juritzen (62) til Se og Hør, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer