SJOKK-LEIR:  I 2007 opplevde Mette Myrvang at det eksploderte på hotellet der hun bodde i Tyrkia, sammen med spillere og ledere for Nybergsund, Odd Grenland jr, og Lyngen/Karnes. Foto: AP
SJOKK-LEIR: I 2007 opplevde Mette Myrvang at det eksploderte på hotellet der hun bodde i Tyrkia, sammen med spillere og ledere for Nybergsund, Odd Grenland jr, og Lyngen/Karnes. Foto: APVis mer

Opplevde marerittet i Tyrkia

- Jeg hørte det smalt, og trodde det var brutt ut krig, sier "Ungkaren"-deltageren.

Se "Ungkaren" -deltagerens private bilder fra Tyrkia-tragedien nederst i saken!

SEHER.NO: Årets "Ungkaren 20 vs. 40" hadde i går premiere og i år er det 18 flotte kvinner som skal kjempe om Ungkaren Jørgen Festervolls (30) hjerte. Men for Mosse-kvinnen Mette Myrvang (42), tok eventyret en brå slutt da hun i går ble sendt hjem som første kvinne.

Men for  som to år siden opplevde hun et drama, som setter gårsdagens episode i skyggen, da hun hadde ansvaret for 85 fotballspillere på reise i Tyrkia.

Mette organiserer og tilrettelegger treningsleirer for fotballag for Tyrkiareiser. Og det var i den forbindelsen at hun nok en gang besøkte landet, da junioravdelingene til fotballklubbene Nybergsund, Odd Grenland jr. og Lyngen/Karnes skulle på treningsleir.

- Forferdelig ille
Reisen gikk av stabelen i mars 2007, og gikk til feriebyen Belek, der de bodde de på Hotel Kaya Belek. Plutselig en dag våknet hun av et gigantisk smell.

- Det smalt noe vanvittig, og jeg trodde det var brutt ut krig. Jeg hørte at folk løp og hylte utenfor, mens jeg selv nesten lå vannrett en halv meter over madrassen. Så ille var det, at samtlige vinduer på rommet mitt var blåst ut og gikk i tusen knas, forteller Mette til Seher.no.

Det store smellet skyldtes en gasseksplosjon etter at en gasstank var byttet ut dagen før. Én person, en tyrkisk kjøkkenarbeider, omkom i den tragiske ulykken, mens totalt ti personer ble skadet. Én av de skadde, en mann i 50-årene, tilhørte gruppa som Mette Myrvang hadde ansvaret for.

- Faren til én av Nybergsund-spillerne sto bare 15 meter unna, og kunne ikke unngå å bli rammet. Det var forferdelig ille, han ble tross alt ganske så forbrent og fikk alle klærne svidd av. Jeg har ikke snakket med ham på en stund, men jeg tror det går bra med ham nå - selv om han i lang tid var kraftig bandasjert og måtte bruke solfaktor 50, forteller Mette.

Sov fryktelig dårlig
Marerittet var et faktum, og "Ungkaren"-deltageren, som altså befant seg på rommet sitt da eksplosjonen skjedde, grabbet til seg de nærmeste klærne hun kunne finne - og løp ned branntrappa. Der fikk hun samlet alle spillerne og lederne på gresset slik at de fikk en oversikt over den tragiske hendelsen som nettopp hadde inntruffet.

- Jeg kjenner at jeg blir preget, det er ikke ofte jeg snakker om det nå lenger. Lederne og jeg ble enige om at vi i hvert fall skulle fokusere på at det hadde gått bra - ikke på hvor ille det kunne gått.

- Hvordan preget denne hendelsen deg i ettertid, Mette?

- Jeg var veldig skvetten i lang tid etterpå, spesielt når jeg hørte shh-lyder eller høye smell. Samtidig sov jeg fryktelig dårlig, forteller 42-åringen, som var imponert over hvordan lederne for de tre lagene håndterte situasjonen der og da, og i ettertid.

- Det lærte meg mye
- Min viktigste oppgave ble å holde alle oppdatert på hva som nå ville skje videre og takket være min tyrkiske kollega, Tamer Koc, som informerte meg - fikk vi tilbakemelding på at vi hadde håndtert det på en profesjonell måte.

Året etter var Odd Grenland igjen med på Tyrkiareisers tur til samme sted - og ifølge Myrvang var det ingen som klandret selskapet hennes for det som skjedde i 2007. Alle skjønte at dette var en ulykke som ingen kunne lastes for.

- Jeg skulle gjerne vært foruten det som skjedde i Belek den gang, men hendelsen har lært meg utrolig mye, forteller en preget Mette Myrvang til Seher.no.

"Ungkaren 20 vs 40" sendes på TVNorge torsdager klokka 21.30.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Her er årets TV-ungkar

Se Mette Myrvangs private bilder fra Tyrkia-tragedien her:

Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat