<strong>SPENT:</strong> Therese Hussein vandret rundt i Bergen Museum i håp om å få kontakt med James Griegs gjenferd. Foto: Anders Myhren/Seher.no
SPENT: Therese Hussein vandret rundt i Bergen Museum i håp om å få kontakt med James Griegs gjenferd. Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer

Oppklarte 73 år gammel gåte

- Så fort han får jord på seg, vil han få fred, sier "Jakten på den sjette sans"-vinneren om det store museumsmysteriet.

Publisert
Sist oppdatert
Om Therese Hussein mener at myten om James Grieg er sann, ser du nederst i saken!

BERGEN (Seher.no): I vår gikk Therese Marie M. Hussein helt til topps i TVNorge-programmet "Jakten på den sjette sans". I programmet forbløffet hun både konkurrentene og seerne ved å avsløre tidligere mord og hendelser, og selv ser hun som sin sterkeste side at hun kan kommunisere med døde mennesker.

Seher.no er på plass i regntunge Bergen. Der møter vi Therese, som skal forsøke å løse en historien, som i en årrekke har ligget som en skygge over Bergen Museum. På museet mener man nemlig at et gjenferd overvåker lokalet.

James Alexanderssøn Grieg ble født i Bergen i 1861, og var konservator ved Bergen Museum i 46 år. Selv har han en stor del av æren for de rikholdige og verdifulle samlingene av marine dyr ved dagens museum.

I 1936 døde den lojale konservatoren. Ryktene forteller derimot at Grieg hadde testementert sitt eget skjelett til Bergen Museum, som i sin tur stilte det ut i en monter til skue for alle gjestene. Det fortelles også at det var på dette tidspunktet at James Grieg begynte å gå igjen.
Se videoen nederst i saken!

Fra museets ansatte får Seher.no opplyst at en tidligere ansatt (som sluttet for om lag ett år siden, journ. anm.) ga sterkt uttrykk for at hun følte seg overvåket og ikke minst redd når hun arbeidet i lokalet på kveldstid. De nåværende ansatte forteller dessuten at de ikke vet hvor Griegs skjelett er akkurat nå, men at fortsatt befinner der et eller annet sted.

Er dette bare en myte, eller finnes det et snev av sannhet i historien om gamle James Grieg? Og hvorfor går han i så fall igjen i korridorene ved Bergen Museum?

Fra 1886 til 1913 var Grieg konservator for virveldyrene, og deretter til og med 1931 hadde han ansvaret for de virvelløse dyrene. Det ble spesielt pigghuder og bløtdyr som ble hans spesialiteter.

Griegs kunnskaper om disse dyrene førte til at han bearbeidet funn fra en lang rekke ekspedisjoner fra Atlanterhavet, arktiske og antarktiske farvann. Han deltok selv i Michael Sars-ekspedisjonen 1906.

- Så fort han får jord på seg, vil han få fred, sier Therese Hussein i det hun beveger seg inn i den gamle bygningen.

Kanskje blir mysteriet oppklart en gang for alle...

Har du et kjendistips? Tips oss på [email protected] eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Flyttet inn hos kjæresten

Finnes det noen sannhet i "myten" rundt konservator James Grieg? Og får Therese kontakt med gjenferdet? Se videoen:

 

[obj:media:7891]Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer