«Skal vi danse»

Oppklarer stemmebråk i finalen

Flere tv-seere klager på stemmekrøll under «Skal vi danse»-finalen lørdag kveld. Slik svarer TV 2.

HELT TIL TOPPS: Det var NRK-programleder Andreas Wahl (37) og dansepartneren Mai Mentzoni som stakk av med seieren i årets «Skal vi danse». Vis mer
Publisert

Lørdag kveld fant finalen av «Skal vi danse» sted på Fornebu i Oslo. Etter en kveld full av en rekke høydepunkter, luftige svev - og ikke minst et gjensyn med de utslåtte deltakerne, var det NRK-programleder Andreas Wahl (37) og dansepartneren Mai Mentzoni som stakk av med seieren.

- Det er helt vilt. Jeg ble så satt ut av følelsene og sjokket, sa Wahl til Se og Hør etter at han tok seieren.

Dermed endte realitydeltaker Nate Kahungu (24) og dansepartneren Helene Spilling (24) på en andreplass i dansekonkurransen.

Opplevde stemmetrøbbel

Som de fleste nok har fått med seg, opplevde Kahungu og Spilling tidligere i høst å bli stemt ut av tv-programmet ved en feil grunnet stemmetrøbbel.

- Vi har fått tid til å gå gjennom alle sosiale medier for å se hva publikum melder. Det som er gjennomgående er at man ikke har hatt mulighet til å trykke på knappen for å stemme inne på TV2.no. Andre melder om treghet og at stemmene til slutt har gått gjennom, forklarte pressesjef Jan-Petter Dahl til Se og Hør den gang.

FÅR LIKEVEL VÆRE MED: Nate Kahungu og dansepartner Helene Spilling må ikke forlate «Skal vi danse». Vis mer

Han forklarte videre at de skulle undersøke med underleverandøren som står bak stemmesystemet, og understreket at de tok stemmeproblemene på største alvor.

Kort tid senere kunne TV 2 fortelle at Kahungu og Spilling fikk fortsette i «Skal vi danse».

- Det skal aldri være usikkerhet rundt avstemninger på TV 2. Derfor har vi i dag bestemt at Nate og Helene får en ny sjanse kommende lørdag.

INNRØMMET STEMMETRØBBEL: Nate Kahungu og dansepartneren Helene Spilling fikk komme tilbake til tv-programmet etter stemmetrøbbel tidligere i høst. Her er de avbildet under helgas finale. Foto: Espen Solli / TV 2
INNRØMMET STEMMETRØBBEL: Nate Kahungu og dansepartneren Helene Spilling fikk komme tilbake til tv-programmet etter stemmetrøbbel tidligere i høst. Her er de avbildet under helgas finale. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Mener det har skjedd igjen

Kort tid etter at vinneren ble kåret lørdag kveld, uttrykte imidlertid flere av seerne at det samme kan ha skjedd nok en gang.

Det kommer blant annet frem i kommentarfeltet til TV 2s Facebook-side, der flere har påpekt at de ikke fikk stemmene sine gjennom og registrert.

Enkelte peker på at stemmene man fikk tildelt gratis på TV 2s nettsider ikke fungerte, mens andre mener de har hatt problemer med å stemme på SMS. Det er også noen av seerne som mener at de fikk kvittering for at stemmen var sendt, flere timer seinere.

To av Se og Hørs reportere opplevde også problemer med å stemme, da det midt i programmet ble gitt ut tre nye gratis stemmer. Dette fikk de altså ikke tatt i bruk.

AU: Nate fikk seg en skikkelig trøkk rett i familiejuvelene under lørdagens semifinale i «Skal vi danse». Video: Rød Løper Vis mer

TV 2s pressesjef, Jan-Petter Dahl, står riktignok fast ved at alt har gått som det skal.

- Vi hadde løpende overvåkning av våre stemmesystemer under hele «Skal vi danse»-finalen, og alt fungerte som det skulle, påpeker han.

- Forhold utenfor vår kontroll

Videre forklarer Dahl at problemene de hadde tidligere i sesongen skyldtes utfordringer med kapasiteten hos en underleverandør, og at dette ble løst umiddelbart ved å øke kapasiteten betraktelig.

- Det var ingen utfordringer med kapasiteten under finalen. Når det gjelder kvittering på avgitte SMS-stemmer så hender det at man opplever å motta disse en stund etter at stemmene er gitt, spesielt under sendinger hvor vi opplever stort volum av stemmer, sier han.

POPULÆR: Benjamin Jayakoddy har blitt en kjent danser i «Skal vi danse», som igjen har ført til flere spekulasjoner rundt han og hans dansepartnere opp gjennom. Reporter: Martine Johansen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Teleoperatørene prioriterer da ikke å sende ut kvitteringer akkurat når stemmene gis. Disse kan derfor komme lenge etter at finalen er ferdig. Dette betyr imidlertid ikke at stemmene ikke registreres. Alle stemmene registreres fortløpende, selv om man kan opplevde å få returmeldingen en god stund etterpå, fortsetter Dahl.

Dahl erkjenner at de trolig aldri kommer utenom at et fåtall vil ha problemer med å stemme.

- Når dette er tilfelle, ser vi gjerne at det skyldes ulike utfordringer lokalt hos den enkelte, og at det da er forhold utenfor vår kontroll, forklarer han.

Det er dermed lite grunn til å tro at «Skal vi danse»-finalen skal avholdes på nytt, slik flere på sosiale medier har ytret ønske om.

LES OGSÅ: Overrasker i «Hjem til jul»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer