«Farmen kjendis» 2021:

Oppklarer det store mysteriet

Avslører hva som egentlig skjedde med den rosa kokosen.

KLIN KOKOS: Da kokosmassen som dukket opp i «Farmen kjendis» onsdag brått hadde blitt farget rosa, var det flere som begynte å spekulere. Foto: Espen Solli / TV 2
KLIN KOKOS: Da kokosmassen som dukket opp i «Farmen kjendis» onsdag brått hadde blitt farget rosa, var det flere som begynte å spekulere. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

Under onsdagens episode av «Farmen kjendis» ble det mildt sagt amper stemning, da storbonde Sølje Bergman (45) skulle ta sitt førstekjempevalg.

Valget falt nemlig på Thomas Felberg (49), som tok nyheten med alt annet enn fatning.

I en tilsynelatende endeløs tirade raste den 49 år gamle programlederen mot storbonden, fordi han naturligvis mente at han ikke fortjente å bli utpekt til førstekjempe. På inn- og utpust fyrte han løs på Sølje Bergman, ved å blant annet påpeke at han ville bidra mer for fellesskapet på gården.

Det var imidlertid ikke bare denne hendelsen, eller da Lasse Matberg skremte livet av en liten gutt under deltakernes sirkus, som kapret seernes oppmerksomhet.

Kokosen som deltakerne skulle pynte skolebollene med som en del av ukesoppdraget, hadde nemlig brått blitt farget rosa.

DÅRLIG STEMNING: Thomas Felberg ville lage dårlig stemning etter at Sølje Bergan valgte han til førstekjempe i «Farmen kjendis» Vis mer

Kokos-mysterie

Å lage skoleboller er en del av ukens oppdrag, og disse skulle deles ut til publikum i det nevnte sirkuset.

Kort tid før gjestene ankom, oppdaget Kine Olsen (26) at kokosmassen hun skulle pynte bollene med hadde fått en svært rar farge, og med det var mysteriet et faktum.

ROSA: Kokosen hadde brått fått en ny farge, og sabotasjeryktene begynte dermed å svirre. Foto: Skjermdump / TV 2
ROSA: Kokosen hadde brått fått en ny farge, og sabotasjeryktene begynte dermed å svirre. Foto: Skjermdump / TV 2 Vis mer

Verken Anniken Jørgensen (25), Sølje Bergman, Terje Sporsem (44) eller Thomas Felberg kunne i sin villeste fantasi forstå hva som hadde farget kokosen rosa, og spekulasjonene begynte dermed å svirre.

Mistanker om juks og sabotasje skapte full forvirring for jentene i bakstehuset, men mysteriet ble aldri oppklart inne på gården. Det hele viser seg imidlertid nå å ha en naturlig forklaring.

KRANGEL: Det brør ut full krangel på «Farmen Kjendis» mellom blogger Anniken Jørgensen og programleder Thomas Felberg. Video: TV 2. Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

Naturlig forklaring

Til TV 2 forteller nå kommunikasjonsdirektør i Bama, Pia Gulbrandsen, at det finnes flere naturlige forklaringen til hvorfor kokoskjøttet ble rosa.

Kokos inneholder nemlig et enzym som kan skape rosa farge når kjøttet kommer i kontakt med luft. I tillegg kan det bli farget hvis kokosen er blitt høstet for tidlig, og dermed blitt lagret lenge.

- Vi har fått gjennomført tester på rosa kokoskjøtt, og det er helt trygt å spise, forteller Gulbrandsen til TV 2.

Hun presiserer samtidig at den beste måten å oppbevare frukten er å unngå for høy varme.

Dermed kan deltakerne - og tv-seerne - nå endelig konstatere at kokosen verken ble farget med rødmaling fra sirkusskiltet eller ved hjelp av andre ting.

TURBULENT: Etter en krangel med Espen Thoresen skader Mira Craig foten sin og forlater produksjonen. Nå har TV 2 forklart hva som skjedde i etterkant av situasjonen. Video: Rød Løper/TV 2 Sumo Vis mer

- Falt for fristelsen

Ei som imidlertid fremdeles er usikker på hva som egentlig skal ha skjedd, er Kine. Hun var ansvarlig for skolebollene, og var som nevnt, sammen med Anniken, den som oppdaget rosafargen.

SPEKULASJONER: Kine Olsen tror fremdeles det var noen som falt for fristelsen og forskynte seg med kokos. Foto: Espen Solli / TV 2
SPEKULASJONER: Kine Olsen tror fremdeles det var noen som falt for fristelsen og forskynte seg med kokos. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Til TV 2 forteller hun nemlig at noe av det første hun gjorde da hun kom hjem fra «Farmen»-gården var å undersøke om kokos faktisk kunne bli rosa.

- Jeg tror fortsatt den dag i dag, når jeg har fått alt på avstand og fordøyet hele «Farmen kjendis», at det som har skjedd er at noen, som egentlig ikke er ute etter å gjøre noe galt, har holdt på med malingssaker, gått innom bakstehuset, funnet kokos, falt for fristelsen og tatt en hånd med kokos og spist selv, forteller hun.

LES OGSÅ: Røper «hemmelig» plan for oppholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer