Christian Borch:

Oppklarer: - Det har jeg aldri sagt

Christian Borch fikk en ny hverdag etter NRK-karrieren.

SELVIRONI: Christian Borch oppklarer hva han mente om tiden etter business class. Foto: Terje Bendiksby / NTB
SELVIRONI: Christian Borch oppklarer hva han mente om tiden etter business class. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NRK-profil og tidligere utenriksjournalist Christian Borch (79) er for mange kjent fra nettopp statskanalen, som han tidligere i år gikk beinhardt ut mot i sin nye bok.

Gjennom sin årelange karriere i NRK hadde Borch opp til 211 reisedager i året. Overfor Aftenposten legger han ikke skjul på at det gjorde noe med ham - på godt og vondt.

- (...) En ting som jeg har fått mye pepper for, er klagingen min når jeg reiser. For da jeg var utenriksmedarbeider i NRK så hadde jeg jo opptil 211 reisedager i året og hadde gullmedlemskap og var vant til å fly business class og få inngang på alle VIP-lounger over hele verden og så videre og så videre, sier han i intervjuet, og fortsetter:

- Også plutselig oppdaget jeg at sånn var det ikke lenger, jeg måtte sitte blant alminnelige mennesker. Helt forferdelig! Og det er vel rent snobberi, alt det der?

Selvironi

I forbindelse med uttalelsen om å sitte med alminnelige folk på fly, skriver Aftenposten blant annet under et bilde at «Christian Borch hater å sitte med alminnelige mennesker på fly». Når Se og Hør tar kontakt med ham mandag kveld for å spørre han om dette, gir Borch uttrykk for at det hele ble misforstått.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer