«Farmen»:

Oppgjør med grov hets

«Farmen»-deltaker fikk ekkelt brev av illsint seer.

FIKK BREV: Deltaker Inger Cecilie Grønnerød fra Halden avslører at et mindre hyggelig brev dumpet ned i postkassa hennes. Foto: Tor Lindseth
FIKK BREV: Deltaker Inger Cecilie Grønnerød fra Halden avslører at et mindre hyggelig brev dumpet ned i postkassa hennes. Foto: Tor Lindseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets sesong av «Farmen» har vært av den dramatiske sorten. Flere av deltakerne har vært involvert i konflikter, noe som har bydd på drama både på gården og etter endt innspilling.

De to deltakerne Inger Cecilie Grønnerød (47) og Daniel Viem Årdal (30) kan sies å være noen av de største kranglefantene. Det har de også fått høre i sosiale medier etterpå.

De har gitt uttrykk for at de føler seg feil framstilt, men det virker som at enkelte seere har bestemt seg for å legge dem for hat.

«FARMEN»-BRÅK: Inger Cecilie Grønnerød og Daniel Viem Årdal har ikke vært bestevenner inne på «Farmen»-gården, og da det blir oppdaget at noen har stjålet tobakk, blir det krangling. Video: Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen Vis mer

Truende brev

VG skriver nemlig søndag at Grønnerød nylig fikk et brev i posten, der hun ble sammenlignet med en diktator.

«Like blåst i hjernen som Donald Trump. Hjernen din knapt sagmugg eller en våt svamp i topplokket ditt. Du er falsk som faen. Én ting, hundre prosent, hadde ett av våre barn hatt deg som lærer etter å ha sett Farmen, ville vi forlangt å flytte barnet til en klasse du ikke underviste i», sto det i brevet, ifølge VG.

Til avisen sier hun at hun opplevde det som skremmende å få brevet. Dersom det kommer mer, vurderer hun å anmelde. Hun har fått en etterforsker til å gå gjennom det hatske brevet. Etterforskeren så alvorlig på trusselbrevet.

- Det er trist, for dette er en konkurranse - og da er det rart at noe kan legge deg for hat på den måten, sier hun til avisen.

«RALLARFRUE»: Sidney Lundes blogg, der hun blogger om livet som «Farmen»-frua til Raymond Røskeland, har tatt helt av. Det har hun fått både positive og negative reaksjoner på. Video: Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

47-åringen mener TV 2 og produksjonsselskapet Strix har et ansvar i saken, fordi de har valgt å fokusere på konfliktene i programmet.

- Det man har vært dårlige på å vise er at vi oftest jobber side om side ti minutter etter disse konfliktene, sier hun til avisen.

Også Viem Årdal har mottatt truende meldinger fra sinte lesere. Han sier til avisen at en person fortalte ham at han ønsket å rive av ham neglene, og å henge ham opp i en karabinkrok.

Begge to mener TV 2 burde ha tatt et større ansvar, og at de har «stilt lite opp for oss når det gjelder det her». Grønnerød mener kanalen har brukt dem kynisk.

Betent

Til VG sier TV 2, gjennom programredaktør Kathrine Haldorsen, at det er uakseptabelt at deltakere skal motta sånne brev og kommentarer. Samtidig forteller hun at de jobber med å gi alle deltakerne like mye tv-tid, men at det selvsagt er naturlig å fokusere litt ekstra på dem som har spillet i fokus.

En av konfliktene som har utspilt seg på skjermen, handler om hvorvidt Viem Årdal skal ha søkt Grønnerød opp på nett - etter å ha fått tilgang til en telefon under innspillingen. Hun driver nemlig et hestesenter, noe hun ville holde hemmelig for de andre deltakerne.

HESTEDRAMA: Da det begynte å tordne på Farmen, reagerte hesten Tømte sterkt. Slik var det for Sindre Nyeng og Inger Cecilie Grønnerød. Video: Privat Vis mer

Det kunne ha gitt henne et fortrinn.

- Plutselig ble jeg den største spilleren på gården, ettersom jeg hadde holdt yrket mitt skjult. Alt blir ødelagt for meg, og det blir mye surr, sa hun den gang.

Viem Årdal kjente seg imidlertid overhodet ikke igjen i beskyldningene fra 47-åringen, og hevdet han bare brukte telefonen til å ringe hjem.

LES OGSÅ: Slik fikk hun sitt berømte arr

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer