MEDIESTORM: Toppblogger Sophie Elise Isachsen (24) delte en ny podkast-episode tirsdag morgen, der hun og faren, Jan Olav Isachsen, snakker om den siste ukens mediestorm. Foto: NTB Scanpix
MEDIESTORM: Toppblogger Sophie Elise Isachsen (24) delte en ny podkast-episode tirsdag morgen, der hun og faren, Jan Olav Isachsen, snakker om den siste ukens mediestorm. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sophie Elise Isachsen og Kristin Gjelsvik:

Oppgjør med bloggbråket:
- Fullstendig ulogisk og urettferdig

Faren til toppbloggeren går hardt ut mot mediehysteriet.

Publisert

Det har stormet rundt toppbloggeren Sophie Elise Isachsen (24) etter at hun forrige uke la ut et blogginnlegg om å tatovere hodebunnen, på bakgrunn av at hun synes «hårfestet var for høyt».

Kort tid etterpå ble innlegget møtt med kraftig kritikk av bloggkollega Kristin Gjelsvik (32), som mener 24-åringen oppfordrer leserne sine til å fikse på kompleksene sine.

Senere har det ballet på seg, der blant andre Live Nelvik (36) og Tale Maria Krohn Engevik, kjent som «Helsesista», har kastet seg inn i debatten.

Tirsdag kveld skal Gjelsvik og Isachsen, som senere har beklaget - og slettet - blogginnlegget, møtes for å snakke om bloggbråket i NRKs «Debatten».

Gruer seg

Samme formiddag slapp Isachsen en ny episode av podkasten «Status fra Sophie & Fetisha», der sistnevnte er erstattet med 24-åringens far, Jan Olav Isachsen.

KRITISK: Kristin Gjelsvik har sett seg lei på at Sophie Elise Isachsen fikser på komplekser og deler det med følgerne sine. Video med tillatelse: Kristin Gjelsvik Vis mer

De siste dagers mediestorm er et av temaene som tas opp mellom far og datter, der sistnevnte påpeker at hun gruer seg til kveldens debatt.

- Jeg er så redd for å prate om det, fordi jeg stadig blir kritisert for å være manipulativ, og ta på meg en offerrolle, sier hun.

24-åringen er likevel klar i sin tale, og mener at situasjonen burde ha blitt løst på en helt annen måte, ved at Gjelsvik heller kunne tatt direkte kontakt med henne framfor å blogge om det.

- Da kunne vi hatt en saklig debatt, som hun etterlyser, men hun etterlyser tydeligvis drama og klikk på en Youtube-video, sier hun videre.

Saken fortsetter nedenfor.

- Personangrep

Jan Olav Isachsen forteller selv i podkasten at han synes det er vanskelig, som forelder, å se hvordan mediestormen går inn på 24-åringen.

Overfor Se og Hør hevder bloggpappaen at retningen debatten har tatt er feil, og mener det tenderer mot personangrep mot datteren.

- At enkelte har en skjult agenda for å gjøre dette, er helt åpenbart. Hvis de ønsker å sette fokus på problemet - gjør det på en konstruktiv måte uten å legge skylden på en enkeltperson når det dreier seg om et større problem, sier Isachsen og legger til:

- Påstandene om at Sophie er årsaken til at unge mennesker får komplekser, er så ulogisk og urettferdig. Den logiske fortsettelsen av det argumentet, vil være at dersom du blogger om mat, er du ansvarlig for at folk blir overvektige. Blogger du om klær, blir du ansvarlig for at folk får gjeld - fordi leserne handler for mye klær.

- Utrolig sårt

Isachsen forklarer videre at det som gjør han mest stolt av datteren, er at hun har hjulpet utallige følgere opp gjennom sin karriere, ved å besvare tusenvis av mailer og meldinger fra følgere, som har bedt om en hjelpende hånd.

TOPPLØS: Sophie Elise viser fram sine nye pupper i gatemagasinet Natt&Dag Vis mer Vis mer

- Jeg har også fulgt henne rundt på bokturné, og sett hundrevis av dem som har møtt opp på hvert eneste sted - og hvordan Sophie har tatt seg tid til hver og en av dem. Utallige meldinger har kommet til Sophie om hvor betydningsfullt det har vært for dem å få møte henne på den måten, og hvor mye det har hjulpet dem med det hun skriver, både i bøker og på bloggen, forteller han.

Dette har ifølge Jan Olav Isachsen vært helt fantastisk å følge med på, og noe som gjør ham veldig stolt som far.

- Derfor er det utrolig sårt å se på hvor hardt det går inn på henne at hun blir beskyldt for å være manipulativ. Ingenting kunne vært mer usant. Hun er genuin, ærlig og hun har ingen agenda bak det hun skriver om. Hun beskriver livet slik det er, og det som ville vært manipulativt og falskt, ville vært å pynte på fasaden, og ikke vise vanskeligere og mørkere sider av livet, slik mange velger å gjøre.

Jan Olav Isachsen avslutter med å påpeke at ingen er ufeilbarlige, og at datteren har beklaget seg, og lagt seg flat i et blogginnlegg.

KOMMENTARENE STRØMMET INN: Sophie Elise delte bilde av at hun hadde fjernet silikonen. Responsen var overraskende. Reporter: Thea Hope / Video og edit: Kine Falch Vis mer

Slår tilbake

Kristin Gjelsvik forteller til Se og Hør at hun ikke ser på kritikken mot Sophie Elise Isachsen som et personangrep.

- Det handler om å rette kritikk mot et kommersielt og reklamefinansiert foretak, rettet mot et ungt publikum. I mange tilfeller lettpåvirkelige og sårbare jenter. Det handler ikke bare om Sophie Elise - det handler om alle som blir påvirket på daglig basis. Innlegget om hodebunnstatovering var bare toppen av isfjellet. Reaksjonen kommer etter årevis med et helseskadelig fokus på kropp og utseende, formidlet gjennom utallige innlegg på sosiale medier, forteller Gjelsvik og fortsetter:

- Det blogginnlegget hun skrev fikk mange til å føle seg dårlig, men hun trakk ikke egentlig tilbake innlegget - hun fortsatte faktisk bare med å forsvare det hun hadde skrevet. Hadde jeg tatt direkte kontakt med Sophie Elise, hadde det kanskje blitt slettet, men vi hadde ikke fått til en debatt som vi så desperat trenger og som forhåpentligvis vil endre retningslinjene - dette er superviktig.

IKKE SOM PLANLAGT: Kristin Gjelsvik vil overraske kjæresten Dennis. Overraskelsen faller derimot ikke i god jord hos Dennis. Vis mer

Videre hevder Gjelsvik at Isachsen ennå ikke har forstått sin påvirkningskraft. Det skremmer henne.

- Hvis hun tror at jeg publiserte videoen for å få klikk, og for å få henne til å gråte, så sier det veldig mye om hvor lite respekt hun har for sine lesere. Det er mange som har sagt fra til henne tidligere, og jeg er ikke den første som sier fra. Hvis dette kommer som et «newsflash» for Sophie Elise, lurer jeg på hvor hun har vært. Dette er så mye større enn en bloggkrig, det handler om en bransje som er totalt strippet for regler, hvor det er helt lovløse tilstander. Det dette handler om er at man virkelig prøver å få i gang en debatt, en gang for alle - en debatt som kan endre retningslinjene, sier hun og avslutter:

- Veldig mange sier til meg: «Wow, så fantastisk at du tør», men har vi virkelig kommet dit at vi ikke skal tørre å stå opp imot Norges mektigste mediekvinner? Da er det noe som er riv ruskende galt. Er der riktig at en med en slik tittel skal være fredet for all kritikk, spør Gjelsvik.

LES OGSÅ: Dyttet og spyttet på realitykollega. Legger seg flat

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer