Linnéa Myhre:

Oppgjør etter Oslo-kritikk: - Spar meg, Molde

Influenseren er ikke imponert over Molde-ordførerens coronautspill.

PROVOSERT: Linnéa Myhre gjør det klinkende klart at hun ikke stiller seg bak Molde-ordføreren. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
PROVOSERT: Linnéa Myhre gjør det klinkende klart at hun ikke stiller seg bak Molde-ordføreren. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert

Søndag gikk Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) hardt ut mot coronahåndteringen til Oslo.

- Da er det naturlig fra mitt perspektiv å spørre byrådet i Oslo om de ikke klarer å gjøre jobben sin skikkelig eller om innbyggerne ikke klarer å følge reglene, sa han til VG.

Deretter mente han Oslo prøver å bli «omvendt premiert» ved å be om flere vaksiner som følge av smittetrykket.

«Spar meg»

Utsagnet har vakt sterke reaksjoner, mye fordi hovedstaden har vært hardest preget av pandemien, og har vært under strenge restriksjoner i mange måneder. Byrådsleder Raymond Johansen kalte utspillet «usmakelig»

Moldenser Linnéa Myhre (30) er blant dem som ikke lar seg imponere over utsagnet.

«SPAR MEG, Molde. Dere har én restaurant og to innbyggere. Stikk tilbake på Egon and stop harassing us, du veit ikkje ka du snakka om», skriver hun på Twitter til en lenke til saken.

Myhre har ikke ønsket å utdype saken overfor Dagbladet.

Hun og podkast-kollega, moldenser Stine Melbø, tok deretter praten til prateappen Clubhouse. De to venninnene gjør debatten med et glimt i øyet, og understreker at det ikke er ment veldig seriøst.

- Det er lenge siden jeg har vært så flau på vegne av hvor jeg bor. Det var hardt for oss å skjønne at nå skal vi bli hata hele Oslo, sier Melbø, som bor i Molde.

Hun gjør det klinkende klart at ordføreren ikke representerer innbyggernes meninger, og håper ikke moldensere må stå til ansvar for hans uttalelser.

- Jeg vil på vegne av Moldes befolkning si at 'vi heier på dere, støtter dere, og er det noe vi kan gjøre for å hjelpe stiller vi opp', sier hun.

- Pisse på hjembyen

Myhre forsvarer Twitter-innlegget, og mener at kritikken var på sin plass.

- Unnskyld meg, men det må være lov å pisse litt på hjembyen sin. Da må man få lov til å ta avstand med kjærlighet til det, sier hun.

BEKLAGER: Linnéa Myhre har beklaget seg til flere etter å ha skrevet om dem på den tidligere bloggen sin. Video: Thea Hope / TV2 Sumo. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Hun mener også at ordføreren må tåle sterke reaksjoner på uttalelsene sine.

- Det må være innafor, og innafor å kaste han litt under bussen, sier hun på appen.

Myhre forteller lattermildtat hun er bekymret for å bli spyttet på når hun dukker opp i hjembyen neste gang.

- Jeg begynte å lure på om at jeg blir cancelled av Molde, og ikke kan komme hjem noen gang fordi jeg har kritisert ordføreren, sier hun lattermildt.

Svarer på kritikken

Det tok ikke lange tida før ordfører Torgeir Dahl igjen kom på banen. Til Dagbladet uttaler han seg om de sterke reaksjonene.

- Jeg skjønner at jeg har trykket på en knapp, men dette er kritikk rettet mot de som styrer Oslo. Det krever et politisk lederskap å stå i dette. Oslo har stått mer eller mindre i en krise siden august i fjor. Da forventes det at man står som gode politiske ledere, sier Dahl.

FÅR KRITIKK: Ordfører Torgeir Dahl til høyre. Foto: Vidar Ruud / NTB
FÅR KRITIKK: Ordfører Torgeir Dahl til høyre. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

Han tar også kritikken med knusende ro.

- Det tåler jeg veldig godt. Og vi står i dette sammen. Ingenting er bedre enn om Oslo får kontroll på situasjonen. Vi lever i et land der folk forflytter seg mye, og også i Molde har vi hatt smittetilfeller som er sporet tilbake til Oslo. Jo raskere det blir kontroll i hovedstaden, jo bedre, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer