HYLLES AV FAMILIEN: Ed Sheeran sang for 15 år gamle Triona Priestley over telefonen. Kort tid etter gikk jenta bort. Foto: NTB Scanpix
HYLLES AV FAMILIEN: Ed Sheeran sang for 15 år gamle Triona Priestley over telefonen. Kort tid etter gikk jenta bort. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ed Sheeran:

Oppfylte Trionas (15) største ønske minutter før hun døde

- Legen løftet opp stetoskopet sitt og fortalte oss at hjertet hennes hadde sluttet å slå.

Ed Sheeran (26) herjer for tida hitlistene med låta «Shape Of You», og turnerer samtidig verden over med sitt tredje album «÷».

Den enorme suksessen de siste åra har ført til en fullspekket timeplan for 26-åringen. Likevel viser Sheeran at han setter fansen foran det meste.

15 år gamle Triona Priestley kun ett ønske før hun døde: Hun ville høre popfenomenet Ed Sheeran synge en av hennes favorittsanger, nemlig «Little Bird».

Ifølge Mirror fikk hun drømmen oppfylt, og nylig besøkte hennes bror, Aiden, det irske tv-showet «Ray D'Arcy». Her fortalte han om den sterke opplevelsen som fant sted i 2014.

Saken fortsetter under bildet.

OPPFYLTE ØNSKE: Ed Sheeran sørget for at en av hans fans fikk sitt største ønske oppfylt før hun døde. Her avbildet under «Teenage Cancer Trust» i Royal Albert Hall i slutten av mars. Foto: Isabel Infantes / NTB Scanpix
OPPFYLTE ØNSKE: Ed Sheeran sørget for at en av hans fans fikk sitt største ønske oppfylt før hun døde. Her avbildet under «Teenage Cancer Trust» i Royal Albert Hall i slutten av mars. Foto: Isabel Infantes / NTB Scanpix Vis mer

Opprettet hashtag

Priestley led av cystisk fibrose, som ifølge NHI er en arvelig sykdom med forstyrrelser i kjertelfunksjonen i flere organ, blant annet lunger, magetarmkanal og bukspyttkjertelen.

Det betegnes som en dødelig sykdom, men prognosen er bedre i dag enn for noen år tilbake. Priestley var imidlertid en av dem som fikk den vonde beskjeden av legene om at hun hadde kort tid igjen.

Det var da familien bestemte seg for å opprette emneknaggen #SongForTri.

Kampanjen spredte seg raskt i sosiale medier, og nådde til slutt Ed Sheeran.

- Hjertet hennes har sluttet å slå

Storebror Aiden forteller at artisten fremførte «Little Bird» over telefonen, og at han fremførte låta fra start til slutt.

- Vi var på intensivavdelingen. Min bror Colm forlot rommet, og da han kom tilbake snakket han i telefonen. Han sa «jeg setter deg på høyttaler» og trykker på knappen. Plutselig hører vi at det er Ed Sheeran.

- Han sier: «Hei Triona, jeg hører at du er en stor fan». Han ble fortalt at det var hennes yndlings-sang, så begynte han å spille på gitaren.

Hele kjernefamilien, samt legepersonell, var til stede under begivenheten.

- Han spiller hele sangen. Vi sier tusen takk og at vi blir nødt til å legge på. (...) Legen løftet opp stetoskopet sitt og fortalte oss at hjertet hennes hadde sluttet å slå.

Ringte kreftsyk fan

Ed Sheeran er ikke den eneste verdensstjerna som bryr seg om fansen. Beyoncé var nylig på Facetime med en døende fan.

I mars overrasket «Formation»-sangeren kreftsyke Ebony. Bare få dager senere døde hun av kreft.

Artisten gjorde også en lignende gest i 2013. Den gang fra scenekanten.

I 2015 skapte Taylor Swift overskrifter for å ha oppfylt 4 år gamle Jalene Salinas største ønske.

Duoen endte opp med å prate til hverandre i hele 20 minutter på Facetime, og Salinas mor uttalte i etterkant at hun var evig takknemlig for at artisten hadde tatt seg tid til hennes kreftsyke datter.

LES OGSÅ: TV-stjernen fengslet for å ha knivstukket kvinne