Frank Løke:

Oppfylte drømmen

Den tidligere håndballproffen har kommet seg til topps av verdens høyeste fjell.

TIL TOPPS: Frank Løke har nådd toppen av Mount Everest. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
TIL TOPPS: Frank Løke har nådd toppen av Mount Everest. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frank Løke (41) har lykkes i å komme til topps av verdens høyeste fjell, Mount Everest. Det skriver reisebyrået Ascent Himalayas i en oppdatering på Facebook.

«Hele teamet vårt klarte seg til toppen av Mount Everest denne morgenen. Vi vil takke alle guider, sherpaer og kjøkkenmedarbeidere for deres harde arbeid for å gjøre denne ekspedisjonen og dokumentaren suksessfull uten noe problem», skriver de.

Løke nådde toppen sammen med fire andre klatrere, samt en rekke guider.

Nettavisen var først til å melde nyheten.

KONTROVERSIELL: Fargeklatten Frank Løke markerer seg på den populære appen TikTok - i kjent Løke-stil. Video: Rød Løper Vis mer

Det har den siste tiden blitt meldt om en rekke smittetilfeller på ekspedisjonen. Flere klatrere ble sendt til sykehus.

Nepal er for tiden hardt rammet av viruset. Alle flygninger til, fra og internt i Nepal er innstilt i halvannen uke, mens landet forsøker å slå ned smitten. Den norske klatreren Erlend Ness fra Trondheim testet nylig positivt mens han var i Nepal for å prøve seg på Mount Everest.

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad advarte i slutten av april overfor Dagbladet om å legge ut på lange turer slik som til Himalaya.

- Å reise langt til andre kontinenter er problematisk i en pandemi, sa han da.

Løke sa da til Se og Hør at han hadde vært på en to måneders nødvendig jobbreise til Storbritannia, og at han valgte å reise til Himalaya da statsminster Erna Solberg ba nordmenn i utlandet om å ikke reise hjem.

DET FØRSTE INTERVJUET: Frank Løke var hjemme igjen etter «Skal vi danse»-skandalen. Se det første intervjuet med ham her. Reporter: Linn Christin Marthinussen. Video: Andreas Fadum / Dagbladet Vis mer

Utover det ønsket han ikke å svare på spørsmål.

Solberg ba for øvrig nordmenn om å bli der de var.

Løke har siden ekspedisjonen oppdatert følgerne sine jevnlig på Instagram. Siste innlegg ble publisert 20. april, og det kan altså se ut som om internettilgangen har blitt stadig dårligere i høyden.

Det er ikke kjent om noen fra ekspedisjonsgruppen til Løke har vært smittet av viruset. Totalt har over 400 000 mennesker vært bekreftet smittet i Nepal, nær 4000 er døde med viruset, fiølge Worldometers.

LES OGSÅ: - Idealet mitt stemmer ikke helt overens

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer