Donald Trump om Kanye West:

- Oppfører seg som en gal

Den tidligere presidenten skal angivelig ha gått lei rapperens upopulære utsagn.

REAGERER: Donald Trump og Kanye West var tidligere gode venner. Foto: Seth Wenig/AP Photo/NTB
REAGERER: Donald Trump og Kanye West var tidligere gode venner. Foto: Seth Wenig/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kanye West (45) er ikke fremmed for å skape overskrifter, både rundt sine uttalelser og forhold, og nok en gang stormer det rundt rapperen.

Den siste tiden har West fått massiv kritikk etter han han åpnet moteframvisningen for sitt eget klesmerke Yeezy ikledd en genser med teksten «White Lives Matter» trykket på.

KRITIKK: Den kontroversielle multikunstneren Kanye West sjokkerte under en motevisning for sin Yeezy-kolleksjon. Vis mer

Før helgen ble også 45-åringens Twitter-profil låst etter at han postet følgende:

«I’m a bit sleepy tonight but when I wake up I’m going death con 3 On JEWISH PEOPLE».

Det skal imidlertid nevnes at rapperen er diagnostisert med bipolar lidelse som ifølge Helsenorge er en psykisk lidelse som gjør at humøret og aktivitetsnivået svinger mer enn hva andre mennesker opplever.

Ekskona Kim Kardashian (41) tok i 2020 til Instagram og fortalte åpent om ektemannens problemer etter noen utspill som hadde vekket sterke reaksjoner.

MÅ OPERERE: Kris Jenner tar til tårene i «The Kardashians» etter å ha fått beskjed om at hun må opereres. Video: Disney + Vis mer

Rapperens nylige offentlige sammenbrudd og uttalelser som har blitt betegnet som antisemittiske har gjort at flere stjerner har reagert. Nå har i tillegg en av hans mest skandaleutsatte støttespillere vendt ham ryggen - nemlig Donald Trump (76).

Den tidligere presidenten har i flere år pleid å skryte av at West har vært «en venn av meg i lang tid». Etter den nevnte tweeten har Trump imidlertid fortalt flere mennesker at han synes West oppfører seg «som en gal» og at han trenger profesjonell hjelp. Det bekrefter to kilder overfor magasinet Rolling Stone.

TO GODE VENNER: Donald Trump og Kanye West gir hverandre en god klem. Her fra 2018. Foto: Oliver Contreras/UPI/Shutterstock/NTB
TO GODE VENNER: Donald Trump og Kanye West gir hverandre en god klem. Her fra 2018. Foto: Oliver Contreras/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer

Den tidligere presidentens kommentarer skal derimot ha kommet før Wests seineste uttalelser i et intervju publisert denne helga.

På showet Drink Champs raste West om «det jødiske folk», men benektet anklagene om antisemittisme fordi han mente at han også er jøde.

Han sa så at det jødiske folket kontrollerer alle fasetter av media og underholdning, og sa at de har «eid den svarte stemmen» - en strofe som ofte brukes av nynazister.

Trump skal ha signalisert at det er best om han holder seg taus om West foreløpig - et atypisk trekk for ekspresidenten som lenge har likt å dele sine meninger om kjendisnyheter og tabloidsladder fra A-listen. Trump var for eksempel ivrig etter å kommentere Amber Heard og Johnny Depp-rettssaken tidligere i år.

GÅR VIRALT: En snutt av Kim Kardashian på restaurant i Milano går nå sin seiersgang på sosiale medier. Det er ett spørsmål seerne reagerer på. Video: The Kardashians/ Disney Plus. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

LES OGSÅ: Dukket opp etter bråket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer