Sigrid:

Oppfordret stjernen til å droppe ut av skolen

- De sa at jeg ville komme til å angre.

SATSET ALT: De siste årene har Sigrid tatt verden med storm. Her under P3 Gull i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SATSET ALT: De siste årene har Sigrid tatt verden med storm. Her under P3 Gull i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har norske Sigrid Raabe (22) tatt både Norge og resten av verdens med storm. Hun spiller for utsolgte hus, og låter som «Strangers», «Sucker Punch» og «Don't Kill My Vibe» har for lengst klistret seg på fleres hjerner.

I november opptrådte hun foran prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37), og man kan trygt si at karrieren virkelig har satt fart.

- Måtte satse

I et nytt intervju med Q Magazine letter 22-åringen, som lever et liv mange bare kan drømme om, på sløret om hvordan det hele startet.

Artisten fra Ålesund er den yngste av tre søsken. Hun kommer fra det magasinet beskriver som en smart familie, hvor begge foreldrene har solide karrierer.

I motsetning til andre foreldre, som setter utdanning og skolegang foran det meste, skal 22-åringens mor og far ha oppmuntret henne til å droppe ut av studiene, og sikte mot et langt mer usikkert yrke enn hva hun i utgangspunktet hadde sett for seg.

STJERNER: John Legend og Sigrid Raabe under pressekonferansen i Nobelinstituttet før Nobels fredspriskonsert i 2017. Foto: NTB Scanpix
STJERNER: John Legend og Sigrid Raabe under pressekonferansen i Nobelinstituttet før Nobels fredspriskonsert i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter bare to måneder på skole i Bergen, droppet 22-åringen ut, forteller hun.

- De sa at jeg ville komme til å angre hvis jeg ikke satset på musikk nå, forteller hun.

Og å satse på musikken skulle vise seg å være smart for Sigrid, som de siste årene har gjort rent bord med flere av singlene sine.

Møtte Meghan

Da det var duket for veldedighetskonserten «The Royal Variety Performance» i Londons Palladium i november, sto hun stolt på scenen foran flere celebre gjester.

Andre artister, som Rick Astley og Andrea Bocelli, sto også på scenen den kvelden. Det var derimot det som skjedde etter endt konsert, som fikk mange norske hjerter til å banke. Hertuginne Meghan tok seg nemlig god tid til å prate med alle artistene etterpå, deriblant vår egen Sigrid.

En video av det spesielle møtet ble lagt ut av en fankonto på Instagram, som tydelig viste hvor spent sunnmøringen var i forkant av møtet.

Mens hertuginne Meghan pratet med personen ved siden av henne, smilte hun bredt og gledet seg til å hilse på 37-åringen. Den tradisjonelle neiingen, som er kutyme ved kongelige møter, var også på plass.

I en kommentar til Se og Hør har artisten tidligere hatt følgende å melde om møtet:

- Kjempegøy å spille på Royal Variety i går! Alle virket i godt humør. Så gøy å få løpe rundt på den scenen, sa Sigrid i en uttalelse, via sitt plateselskap.

Da Se og Hør møtte Sigrid under P3 Gull fortalte hun også om det store øyeblikket.

VANT PRIS: Under P3 Gull i 2017 stakk Sigrid av med prisen som årets nykommer. Foto: John Terje Pedersen
VANT PRIS: Under P3 Gull i 2017 stakk Sigrid av med prisen som årets nykommer. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Stort møte

Hun husker nemlig godt hva Meghan sa til henne etter seremonien.

- Hun synes det var en kul opptreden og at vi hadde bra energi. Og hun sa at vi var et friskt pust, så da sa jeg at det synes jeg hun er, og.

- Harry snakket mye om Norge og England og relasjonen vår, og det var skikkelig hyggelig, la 22-åringen til.

Kongehusekspert i Se og Hør, Anders Johan Stavseng, fortalte at dette møtet var stort.

- Sigrid sang seg inn i hjertet til Meghan under det årlige Royal Variety i London. Mens Sigrid sto på scenen satt Meghan og Harry som tente lys i kongelosjen. Etter konserten fikk Sigrid hilse på Meghan og Harry, og det så ut som om Meghan var strålende fornøyd med Sigrids vakre sang, fortalte han, og fortsatte:

- Man kan ikke høre hva Meghan sier til Sigrid i klippet, men ut fra responsen fra «Strangers»-artisten kan det se ut som om hun får terningkast seks fra Meghan! Ålesunds-jenta er av den jordnære typen, akkurat som hertuginne Meghan. Det er ikke mange nordmenn som har fått hilst på Meghan, og Sigrid er nok så langt også den eneste norske artisten som har sunget for den hertuginnen.

LES OGSÅ: Avlyser show etter skade

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer