- Oppfordrer til vold og voldtekt

Dette ble bannlyst i Australia.

BANNLYST: Dette bildet er fra kampanjen med Lara Stone. Bildene har vakt oppsikt og blitt bannlyst i Australia, fordi de angivelig oppfordrer til vold og voldtakt. Foto: All Over Press
BANNLYST: Dette bildet er fra kampanjen med Lara Stone. Bildene har vakt oppsikt og blitt bannlyst i Australia, fordi de angivelig oppfordrer til vold og voldtakt. Foto: All Over Press Vis mer
SEHER.NO: En ny Calvin Klein reklamekampanje med Lara Stone (26), har blitt bannlyst i Australia etter at landets reklamelovgivningsbyrå slo fast at kampanjen «oppfordrer til voldtekt og vold». Det melder Daily Mail.

Supermodellen Stone, som er gift med komikeren David Walliams, er motegigantens fjes utad, og poserer i noen frekke bilder, blant annet ett bilde der hun viser seg med tre menn. Dette vekker oppsikt.

Felles for flere bilder er at det kan se ut til at de mannlige modellene tar tak i Lara ved bruk av vold, og det er dette som har ført til en klagestorm fra kvinnegrupper i Australia. Dermed måtte bildene som prydet store plakater tas ned.

En talsperson fra Advertising Standards Bureau uttalte at bildene var nedverdigende både for menn og kvinner.

- Panelet mener at til tross for at det har blitt gitt samtykke til bildene, er det totale inntrykket at de oppfordrer til vold og voldtekt, sa talspersonen ifølge Daily Mail.

- Vi har vurdert at bildene krenker kvinner ved å foreslå at de er menns lekegjenstander. Men de krenker også menn ved å antyde seksualisert vold mot kvinner.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Rasende over toppløsbilder