Oppdaget ukjent kul i brystet

- Ta ansvar for egen kropp, oppfordrer Henriette Lien fra sykehuset.

KREFT-SKREKK: Henriette Lien forteller på Instagram at hun må igjennom dagkirurgi på Ullevål sykehus i Oslo etter å ha fått påvist en godartet svulst i brystet. Nå oppfordrer hun andre kvinner til å være flinkere enn henne selv til å sjekke brystene regelmessig.  Foto: FameFlynet Norway
KREFT-SKREKK: Henriette Lien forteller på Instagram at hun må igjennom dagkirurgi på Ullevål sykehus i Oslo etter å ha fått påvist en godartet svulst i brystet. Nå oppfordrer hun andre kvinner til å være flinkere enn henne selv til å sjekke brystene regelmessig. Foto: FameFlynet Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Programleder og skuespiller Henriette Lien (44) ble denne uken lagt inn på Ullevål sykehus for å bli operert etter å ha oppdaget en kul i brystet.

Det skriver hun på sin Instagram-profil.

«Morgenklubben»-programlederen forteller at svulsten ble oppdaget helt tilfeldig under en rutinemessig mammografi-sjekk, og at den heldigvis var godartet.

- Jeg har lært at vi må følge med i timen. Jeg oppfordrer alle til å ta ansvar for egen kropp og helse. Jeg fikk meg en oppvekker, men er nå frisk og rask og føler meg tipp topp, sier Lien til Seoghør.no

Programlederen, som fikk sitt gjennombrudd «Hotel Cæsar» på TV 2, er svært sjelden privat i sosiale medier eller overfor pressen.

Hun begrunner imidlertid den private meddelelsen ut fra hvor viktig det er at kvinner sjekker brystene regelmessig - noe hun innrømmer at hun selv har vært for dårlig til.

- Grunnen til at jeg delte dette var fordi vi alle lever litt i en boble: «Det skjer ikke meg» - og ting skjer alle, på ett eller annet nivå. Så følg med i timen!, forklarer hun på telefon fra sykehuset.

- Jeg trodde aldri jeg hadde kreft. Og nå har jeg det bra, sier Lien - som har en sunn livsstil og praktiserer yoga daglig - i en kort kommentar til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Neste gang skal jeg tenke meg om to ganger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer