STERKE SMERTER: Det Toni Ferraz ikke viser under Skal vi danse-sendingene, er at han har sterke smerter. Her er han med Trine Dehli Cleve og Gyda Bloch Thorsen. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
STERKE SMERTER: Det Toni Ferraz ikke viser under Skal vi danse-sendingene, er at han har sterke smerter. Her er han med Trine Dehli Cleve og Gyda Bloch Thorsen. Foto: Tor Lindseth, Se og HørVis mer

Oppdaget cyste på ryggmargen

- Jeg unner ikke min verste fiende å oppleve dette, sier «Skal vi danse»-dommer Toni Ferraz.

SEOGHØR.NO: I fjor fikk den populære «Skal vi danse»-dommeren Toni Ferraz (53) diagnosen syringomeli, en cyste på ryggmargen.

Det forteller han til avisen VG.

OPERERT TO GANGER: Ferraz har fått diagnosen syringomeli, som er utvikling av en væskefylt cyste innenfor ryggmargen. Foto: Stella Pictures
OPERERT TO GANGER: Ferraz har fått diagnosen syringomeli, som er utvikling av en væskefylt cyste innenfor ryggmargen. Foto: Stella Pictures Vis mer

Cysten førte til at han i flere år slet med store smerter. Noe som igjen førte til at han nesten mistet livet, da han kjørte av veien i stor fart.

- Jeg husker ikke hva som skjedde, men jeg tror jeg må ha vridd meg i setet fordi ryggen låste seg. Dermed har nok smertene blitt så akutte at det svartnet. Jeg kom til meg selv da jeg raste nedover en skråning for så å havne i et skilt, sier han til avisen.

Det var etter ulykken Ferraz fikk diagnosen. Og kiropraktoren rådet 53-åringen til å ikke søke opp sykdommen på nettet, før de visste hvor alvorlig det var.


- Men selvsagt googlet jeg. Det var skremmende. I dag vet jeg at jeg må leve med cysten hele livet. Den kan ikke fjernes. Jeg unner ikke min verste fiende å oppleve dette. Etter en såkalt Babinski-test under fotsålene lå jeg og gråt i syv dager, så ubeskrivelig smertefullt var det.

Ferraz forteller at han valgte å gå gjennom en operasjon for å tømme cysten for væske, til tross for at han risikerte å bli lam.

Det tok ikke lang tid før cysten vokste seg like stor som før etter operasjonen. Derfor la han seg på operasjonsbordet igjen for å legge inn et dobbelt dren.

Tross operasjonene sier TV-dommeren at han nok aldri kan danse slik han gjorde igjen.

LES OGSÅ: - Det har dukket opp noen nye muskler