Oppdag Europas Hawaii

Fuerteventura er mer enn et surfeparadis. Det er også en deilig ferieøy med fantastiske strender, behagelig klima og god mat.

FOR ALLE: Fuerteventura er nok aller mest kjent som surfeparadis. Men har mye mer å by på enn vind i seilene"...
FOR ALLE: Fuerteventura er nok aller mest kjent som surfeparadis. Men har mye mer å by på enn vind i seilene"... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: At Fuerteventura kalles ”Europas Hawaii”, skyldes først og fremst de fantastiske surfeforholdene. Brettsurfere, windsurfere og kitesurfere fra hele verden kommer til den nest største av Kanariøyene, og det avholdes flere store mesterskap her.

Men en øy som i tillegg har en spennende historie, vakre utsiktspunkter, idylliske små landsbyer og ikke minst fantastiske strender er verdt en viss oppmerksomhet også fra oss andre. Fuerteventura er stadig litt ”ukjent”, og i motsetning til for eksempel Gran Canaria er ikke øya nedrent av turister.

Hvite sanddyner
Ved første øyekast er ikke Fuerteventura spesielt frodig. I likhet med de andre Kanariøyene er den av vulkansk opprinnelse og består i hovedsak av størknet lava, stein og sand. Men det er ikke dermed sagt at øya er innholdsløs eller kjedelig.

Kommer du deg vekk fra området rundt flyplassen og hovedstaden Puerto del Rosario, åpenbarer det seg raskt en vakker øy. Kjører du nordover til Corralejo, der mange av de største hotellene ligger, vil du passere gjennom et vidunderlig landskap fylt av hvite sanddyner. Det ser ut som en ørken som glir ut i havet.

Vindstille eller værhardt
Reiser du derimot sørover fra flyplassen, kommer du til Jandía-halvøya og Costa Calma. Dette er den rolige, mer vindstille delen av øya. Her er strendene like hvite som i nord, men flatere og dermed mer idylliske.

Både Jandía og Corralejo ligger østvendt. Nord på øya og ikke minst på vestsiden er det værhardt. Her står vinden på, og det er her surferne finner de beste bølgene.
Du får ingen varmegaranti på Kanariøyene. Vinterstid – når nordmenn flest reiser hit – kan det være ganske kjølig. Da er det greit å ha noen utfluktsmuligheter, som for eksempel en biltur.

Dyrepark
Med hele familien på tur er det bare å kjøre rett til La Lajita Oasis Park. Dette er en dyrepark og botanisk hage sør på øya – med kameler, sjiraffer, krokodiller, kvelerslanger, skilpadder, sebraer, aper, flodhester, sjøløver, papegøyer og mye mer. I tillegg finner du 28 000 forskjellige planter fra hele verden. Her er det forskjellige typer show og selvsagt restauranter som serverer lokale spesialiteter.

De mer kulturelt og historisk interesserte vil ha glede av å besøke øyas gamle hovedstad Betancuria og det store utendørsmuseet i Tefía, som viser livet på øya gjennom århundrene. Andre igjen vil glede seg over den flotte naturen som åpenbarer seg – vakre fjell og daler, flotte utsikter og langstrakte strender. Og tro det eller ei, et rikt planteliv – du må bare se litt ekstra godt etter. Fuerteventura har noe for alle.

Kveldsliv i Corralejo
Den gamle fiskerlandsbyen Corralejo i nord er den livligste byen på øya, med et lite, men hyggelig uteliv. Her treffer du surfere, barnefamilier og forelskede par side om side, og stemningen er løssluppen og avslappet.

I den gamle havnen ligger restaurantene tett, med et stort utvalg av fisk og skalldyr og andre lokale spesialiteter. Du finner garantert noe du liker her.

Det er tynt med store diskoteker i Corralejo, men det finnes flere musikkbarer. Vi besøkte Rock Island Bar og Imagine Live Music Bar, to steder med levende musikk og høy stemning. Her er det underholdning med faste artister, som mer enn gjerne lar publikum slippe til med en sang.
Corralejos smågater er ingen stor partyby, men en hyggelig og uhøytidelig ferieidyll. Her går livet i rolig tempo, og det er slik vi liker det når vi har ferie, eller hva?

Tre Fuerteventura-favoritter
Caracoles
Tapasrestaurant i Corralejos bakgater, der kokken Carlos forandrer meny fra dag til dag. Du kan lese hva dagens herligheter er på tavlen, og ser du ikke noe kjent kan du være sikker på at det er godt.

Strendene
Både de forblåste sanddynene sør for Corralejo og de roligere og billedskjønne strendene sør på Jandía-halvøya er helt essensielle. Full fest både for surfere og soltilbedere.

La Lajita Oasis Park
Familiepark sør på øya med stort utvalg dyr og planter. Her kan du tilbringe en hel dag i frodige omgivelser, ri på kamel og se krokodilleoppvisning, spise godt og hygge deg. Et deilig avbrekk.
 

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer