OPERERTE SEG: - Jeg ser ikke noe galt i å fikse på utseendet hvis ikke speilbildet passer til alderen. Det er ingenting å skamme seg over, sier Linda Johansen.  Foto: SCANPIX
OPERERTE SEG: - Jeg ser ikke noe galt i å fikse på utseendet hvis ikke speilbildet passer til alderen. Det er ingenting å skamme seg over, sier Linda Johansen. Foto: SCANPIX Vis mer

Opererte bryster, ører og øyelokk

- Jeg ser ikke noe galt i å fikse på utseendet, sier Linda Johansen.

SEHER.NO: Skjønnhetsgründer Linda Johansen (40) blir provosert av all skremselspropagandaen som publiseres om plastisk kirurgi.  

Det sier hun i et helt ferskt intervju med bladet Allers.

40-åringen har selv gjennomført flere inngrep. Blant annet har hun operert brystene, ørene og øyelokkene.

- Det plaget meg at jeg hadde utstående ører, og i tillegg fikk jeg tunge øyelokk allerede i 20-årene. Jeg så alltid sliten og trøtt ut og kunne ikke bruke øyesminke. Etter at jeg fikset på dette ble jeg litt gladere. Det var en befrielse, sier Linda Johansen til Allers.

Brystene ble forstørret på tiden da hun jobbet som modell, og innleggene har blitt tatt inn og ut fire ganger. Nå har hun bare noen små igjen, for "litt pupp må man jo ha".

Og Johansen, som driver flere hudpleiesalonger i Oslo, angrer ikke på det hun har gjort, og ser heller ingen grunn til at man skal skamme seg over å ha gjennomført inngrep.

- Jeg ser ikke noe galt i å fikse på utseendet hvis ikke speilbildet passer til alderen. Det er ingenting å skamme seg over, sier hun til Allers.

Skjønnhetsgründeren synes også at uttrykket "å eldes med stil" er tåpelig.

- For meg er Jane Fonda det beste eksemplet på å eldes med stil. Jeg skjønner ikke at det skal være edelt å se sliten, dratt og rynkete ut. Jeg vil at speilbildet skal matche det jeg føler inni meg. Det er jo ikke noe morsomt å være en ungdommelig 40-åring og se ut som en sliten 50-åring. Så hvis jeg kan slippe det, hvorfor ikke? sier hun.

Ifølge Johansen er pressen med på å skape et feilaktig bilde av plastisk kirurgi. Hun mener at så lenge man er en sunn og frisk person i voksen alder, så må man få gjøre som man vil.

- Pressen fremstiller plastisk kirurgi som noe bare jenter med lavt selvbilde benytter seg av, og at de etter operasjonene blir seende ut som plastikkdamer fra Hollywood. Det er ikke sant, og jeg blir provosert av all denne skremselspropagandaen. Jeg synes kirurgi er helt greit så lange hun som tar avgjørelsen er en sunn og frisk person med realistiske forventninger til resultatet, sier hun.

Allers har også intervjuet flere andre norske kjendiskvinner om temaet plastisk kirurgi. Og flesteparten av de spurt mener at det er opp til hver enkelt å selv bestemme hva man vil gjøre med sitt utseende.

- Alle må få ta egne valg. Nå er det mer akseptert og alle vil jo se bra ut. Hvis noen kan få et bedre liv av slike inngrep, ser jeg ikke noe galt i det, sier artist Guri Schanke til Allers.

LES OGSÅ: - Janne skjønn hos Linda