Ønsket ikke å fortsette livet med hjerneskade

TV-profilen Hallvard Flatland inngikk avtale med kona Anne-Lise før han ble lagt i koma.

STØTTE: TV-kjendisen Hallvard Flatland takker kona Anne-Lise og døtrene Katarina og Bettina for å ha støttet han gjennom den tunge sykdomstiden. Her fra en premiere på Latter i 2009. Foto: Stella Pictures
STØTTE: TV-kjendisen Hallvard Flatland takker kona Anne-Lise og døtrene Katarina og Bettina for å ha støttet han gjennom den tunge sykdomstiden. Her fra en premiere på Latter i 2009. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: I februar i fjor ble det kjent at den folkekjære TV-profilen Hallvard Flatland (57) var alvorlig syk. Han ble som følge av lymfekreftsykdom rammet av det sjeldne HLH-syndromet, som gjorde at han lå tre måneder i koma.

Dagbladet skriver at 57-åringen hadde inngått en avtale med kona om at dersom han skulle bli hjerneskadet, ønsket han ikke å våkne igjen:

I GOD FORM: Hallvard Flatland var i 2009 med i TV2-suksessen «Skal vi danse», og ristet løs på parketten med proffdanser Alexandra Kakurina.  Foto: Stella Pictures
I GOD FORM: Hallvard Flatland var i 2009 med i TV2-suksessen «Skal vi danse», og ristet løs på parketten med proffdanser Alexandra Kakurina. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Det er en avgjørelse jeg fortsatt står ved. Å sitte på et sykehjem som, unnskyld uttrykket, grønnsak - nei, det er ikke noe for meg. Det vil jeg spare mine nærmeste for.

I dag er den populære TV-profilen kreftfri, og allerede i september var Flatland tilbake i jobb, og dekket golf for Viasat sammen med tidligere golfproff og kollega Per Haugsrud.

Døtrene Katarina (24) og Bettina (27) har bidratt til at Flatland har kommet seg tilbake igjen i toppform, og blant annet har den tidligere Casino-programlederen vært på sykkeltur i Spania sammen med yngstedatteren.

Da han fikk hedersprisen under «Gullruten» i Bergen i mai i år var det en rørt Flatland som takket familien fra scenen:

- At de har holdt ut og kommet igjennom det som de har er helt fantastisk. Jeg er sikker på at hadde jeg ikke følt den støtten fra de fantastiske jentene mine, så hadde det ikke gått slik det nå har sett ut til å ha gått. De har vært helt fantastiske. Å Sitte i tre måneder på et sykehus og stadig bli vekket om natten og få beskjed om at «nå er jeg redd vi mistern’».

Flatland har vært gift med kona Anne-Lise i 28 år.

LES OGSÅ: Katarina Flatland trakk seg som programleder på grunn av sykdom