Charlize Theron:

- Ønsket aldri å føde mine egne barn

Adopsjon har alltid vært skuespillerens soleklare førstevalg.

TOBARNSMOR: Skuespiller Charlize Theron er alenemor til barna Jackson (6) og August (2). Begge barna er adoptert, en avgjørelse hun aldri har vært i tvil om. Foto: NTB Scanpix.
TOBARNSMOR: Skuespiller Charlize Theron er alenemor til barna Jackson (6) og August (2). Begge barna er adoptert, en avgjørelse hun aldri har vært i tvil om. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Charlize Theron (42) er i disse dager aktuell med filmen «Tully». Mellom premierene er det derimot alt annet en glitter og glamour som preger den sørafrikanske skuespillerens hverdag. Hun er nemlig alenemor for to små barn.

Det var for seks år siden at «Monster»- stjernen tok valget om å stifte familie. Metoden hun valgte, var derimot ikke som hos de aller fleste av oss.

Hennes to barn, Jackson (6) og August (2), er nemlig adoptert, og i et intervju med People, forteller hun at det å få biologiske barn, aldri har vært et alternativ for henne.

Førstevalg

Det var i 2010 at Charlize ble alene, etter at det ni år lange forholdet med skuespiller Stuart Townsend (45) tok slutt.

Knappe to år senere viste det seg at Charlize hadde startet familie på egen hånd, da hun kunne ønske sin adoptivsønn Jackson (6) velkommen. I 2015 ble den lille familien ytterligere utvidet, da mor og sønn kunne ønske adoptivdatteren August (2) velkommen.

At Charlize, som forøvrig også er både filmprodusent og modell, skulle adoptere sine barn, var ikke et valg som ble tatt ut fra livssituasjon eller sivilstatus, skal vi tro skuespilleren selv.

Saken fortsetter under bildet.

Til People forklarer hun at det var hennes egen oppvekst i Sør-Afrika, som gjorde at beslutningen har vært med henne helt fra barndommen av.

Under oppveksten i byen Benoni, ble hun nemlig tidlig kjent med at det var svært mange barn i lokalmiljøet som enten vokste opp uten foreldre på barnehjem, eller som av andre grunner ikke hadde en trygg og god oppvekst.

Til nettstedet forklarer hun at adopsjon derfor har vært den eneste måten hun ville utvide familien på, også når hun har vært i seriøse forhold.

- Til og med når jeg var i forhold var jeg alltid ærlig om at det å adoptere var sånn familien min ville se ut en dag, sier hun og legger til:

- Dette var definitivt ikke et andrevalg for meg. Dette var alltid mitt førstevalg.

Brøt forlovelsen

Som enebarn selv, forteller skuespilleren at hun heller aldri var i tvil om at hun ønsket seg mer enn ett barn.

Å gi barna muligheten til å oppleve søskenkjærlighet var viktig for 42-åringen, selv om det naturligvis også ville måtte innebære en del krangling.

Saken fortsetter nedenfor.

- For et års tid siden gjennomgikk vi en virkelig søt periode hvor den minste stadig klemte på broren, og det var mye følelser og kjærlighet. Jeg gråt litt hver dag og sa: «Dette er den vakreste kjærligheten jeg noensinne har sett», sier hun, og fortsetter:

- Nå er hun yngste nesten tre år og har forstått at hun ikke trenger å gjøre som broren sier. Det er så mange kriger i huset, og jeg tenker hele tiden: «Hvor ble det av den søte perioden vi gikk gjennom?»

Da hun i 2015 fikk datteren August, kom nyheten knappe to måneder etter at skuespilleren gjennomgikk nok et brudd. Den gang med skuespiller Sean Penn (57).

Paret var venner i flere år før det hele utviklet seg til romanse, og som igjen førte til forlovelse.

I desember 2014 fjor skrev amerikansk presse at skuespillerparet forlovet seg under en romantisk ferietur til Paris måneden før, og ifølge People ønsket Penn også å adoptere Therons den gang 3 år gamle sønn, Jackson.

LES OGSÅ: Theron åpner seg om bruddet fra Penn

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer