Melania og Donald Trump:

Ønsket å stoppe ektemannens fest

Melania tapte kampen mot den daværende presidenten.

FEST: Donald Trump hadde et stort ønske om å holde fest i Det hvite hus under valgnatten. Det ønsket ikke kona. Foto: Ian Langsdon/ AP / NTB
FEST: Donald Trump hadde et stort ønske om å holde fest i Det hvite hus under valgnatten. Det ønsket ikke kona. Foto: Ian Langsdon/ AP / NTB Vis mer
Publisert

Omtrent et halvt år har gått siden Joe Biden (78) tok over stafettpinnen som USAs president fra Donald Trump (75). Det skjedde imidlertid ikke før en lang og intens valgkamp.

Helt siden 78-åringen ble utropt som vinner, holdt Trump fast ved at det hadde vært omfattende valgjuks i flere delstater.

3. november, altså før seieren var et faktum, var det valgnatt i USA. Det sørget Trump og hans administrasjon for å feire stort i Det hvite hus. Han var nemlig skråsikker på at det gikk mot brakseier.

Nå, i en ny bok, kommer det frem at kona Melania Trump (51) skal ha forsøkt å stanse festen, i det som skal ha vært en ni dager lang kamp mot ektemannen og hans folk.

Den kampen tapte hun.

AVSKJED: Melania Trump publiserte 18. januar en avskjedsvideo på Twitter. Vis mer

Ukomfortabel

Opplysningene kommer fram i boken «Frankly, We Did Win This Election: The Inside Story on How Trump Lost» av Michael C. Bender, som ble sluppet denne uken. Bokens innhold er gjengitt av People.

Stabsjef Mark Meadows skal, ifølge Bender, ha bedt om tillatelse til å bruke Det hvite hus som sted for festen. Den tidligere førstedamen ønsket imidlertid ikke å gi ham den tillatelsen.

Bare ni dager før valgdagen, skal Meadows ha bedt om tillatelse nok en gang, ved blant annet å fortelle at Det hvite hus var det perfekte stedet for fest - grunnet pandemien.

VEKKER OPPSIKT: I fjor var ivrige Twitter-brukere overbevist om at USAs daværende president Donald Trump hadde leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

«Jeg er ikke komfortabel med det», skal Melania Trump ha svart, og påpekt at hun ikke ønsket å ha noen fester i bygningen.

Uttalelsen er blitt bekreftet av sjefsledsager Timothy Harleth, samt førstedamens talsperson Stephanie Grisham. Begge skal også ha advart henne om at festen kunne komme til å vare lenge.

«Det er din natt»

Etter at 51-åringen hadde nektet å gi tillatelse til fest for fjerde gang på kort tid, spurte Meadows heller presidentens svigersønn, Jared Kushner, som tok det videre til presidenten selv.

Fire dager før valgnatten skal han ha ringt kona fra Air Force One.

«Dette er din natt - gjør det du skal gjøre. Du kommer til å gjøre det uansett», skal hun ha svart da, ifølge boken.

TABBE: Melania Trump fikk kritikk etter et besøk på et barnesykehus i Washington, D.C. Foto: AP Vis mer

Valgnatten isolerte hun seg selv og sønnen Barron Trump (15), og møtte bare opp ved ektemannens side hvis han trengte henne for en tale, står det.

«Det var et 'shit show' og det tristeste jeg noen gang har sett», heter det i boken.

Superspreder

Det er kanskje ikke så rart at 51-åringen var bekymret for nok en fest i den ærverdige bygningen.

I september i fjor, bare måneder før valgnatten, arrangerte presidenten fest i Rosehagen i Det hvite hus. Da skulle presidenten feire at han hadde nominert Amy Coney Barrett til ny dommer i høyesterett.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Arrangementet ble senere stemplet som et «superspreder-event», ettersom mer enn 30 mennesker ble bekreftet smittet av coronaviruset etter festen.

Presidenten, førstedamen og deres felles sønn Barron ble alle smittet.

LES OGSÅ: Avslører ny lekkasje

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer