Cameron Boyce:

Ønsket å gjøre en forskjell før sin bortgang

Den avdøde Disney-stjernen ville gå i forfedrenes fotspor.

VELDEDIGHET: Den avdøde Disney-stjernen Cameron Boyce ga sitt siste intervju i mai hvor han fortalte hvor viktig det er å gjøre en god gjerning ved å hjelpe andre. Foto: NTB Scanpix
VELDEDIGHET: Den avdøde Disney-stjernen Cameron Boyce ga sitt siste intervju i mai hvor han fortalte hvor viktig det er å gjøre en god gjerning ved å hjelpe andre. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I helgen kom den rystende nyheten om at Disney-stjernen Cameron Boyce hadde gått bort, bare 20 år gammel. Det bekreftet hans familie overfor ABC News lørdag.

Ifølge familien døde Cameron av et anfall i søvne, som følge av en «pågående medisinsk tilstand» han var under behandling for.

- Verden er nå utvilsomt uten et av sine sterkeste lys, men hans ånd vil leve videre gjennom godhet og medfølelse fra alle som kjente og elsket ham, uttalte familiens talsperson.

I etterkant av dødsfallet ble skuespilleren, som er kjent for en rekke roller i Disney-universet, hedret av både fans og kollegaer. Samtidig har et tidligere intervju med Cameron fattet medienes interesse, et intervju som for øvrig var det siste 20-åringen ga før han gikk bort.

Ville følge i fotsporene til forfedrene

Ifølge US Weekly stilte Disney-stjernen opp til et intervju med Haute Living i mai, hvor han blant annet takket familien sin for at de viste ham hvor viktig veldedighetsarbeid er.

- Det er en lang rekke med forskere i familien min. Jeg følger i fotsporene til sterke menn og kvinner som har vist meg hva det betyr å gi noe tilbake. Det er en viktig måte å realisere meg selv på, fortalte Cameron i intervjuet.

I intervjuet påpekte skuespillerstjernen at ved å hjelpe andre, kan også ditt eget liv bli endret til det positive.

- Mange mennesker har hjerte til å gi noe tilbake, men mange vet ikke hvordan man skal gjøre det. Jeg prøver å være til stede for de menneskene, uansett om det betyr at jeg får dem involvert i en av mine kampanjer eller bare inspirerer dem ved å vise dem en plan for hvordan de kan få andre engasjert, fortsatte ham.

ØNSKET Å HJELPE ANDRE: Cameron Boyce hadde et hjerte av gull og var fast bestemt på at han ville drive med veldedighet og hjelpe andre. Foto: NTB Scanpix
ØNSKET Å HJELPE ANDRE: Cameron Boyce hadde et hjerte av gull og var fast bestemt på at han ville drive med veldedighet og hjelpe andre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Under intervjuet kom han også inn på familien sin og spesielt bestemoren Jo Ann Boyce, som var medlem av den kjente Clinton 12 - en gruppe studenter fra Tennessee som var de første til oppheve raseskillet på en skole på 1950-tallet.

Det er tydelig at bestemorens historie inspirerte skuespilleren og fikk ham til å kjempe for likestilling. I intervjuet hyllet han bestemoren for nettopp denne kampen.

- Hun er en stor del av den jeg er. Å være afrikansk-amerikansk og jødisk gjør at jeg har mange forfedre og familiemedlemmer som jeg kan se opp til for å få styrke og enda viktigere - få et takknemlig syn på livet. Hver og en av dem kjempet for at jeg og søsteren min er der vi er i dag.

Disney-stjerne

Cameron Boyce startet karrieren sin med en rolle i skrekkfilmen «Mirrors» da han var ni år gammel.

To år senere var han også å se i Adam Sandler-komedien «Grown Ups», i tillegg til oppfølgeren.

- Cameron Boyce drømte om å dele sine ekstraordinære kunstneriske talenter med verden. Som en ung mann var han drevet av et sterkt ønske om å gjøre en forskjell i folks liv gjennom sitt humanitære arbeid. Han var en utrolig talentfull skuespiller, en bemerkelsesverdig omsorgsfull person, og framfor alt en kjærlig og dedikert sønn, bror, barnebarn og venn, sa en talsperson for Disney, ifølge ABC News.

KOLLEGAER: Cameron Boyce og Descendants-kollega Booboo Stewart ble nylig avbildet under Radio Disney Music Awards i Los Angeles 16. juni 2019. Foto: PA/NTB Scanpix
KOLLEGAER: Cameron Boyce og Descendants-kollega Booboo Stewart ble nylig avbildet under Radio Disney Music Awards i Los Angeles 16. juni 2019. Foto: PA/NTB Scanpix Vis mer

TV-filmen «Descendants 3», hvor Boyce spiller Carlos, Cruella de Vils sønn, har premiere 2. august i år. Filmenes konsept går ut på at barna til kjente Disney-skurker (Maleficent, Den onde dronningen, Jafar og Cruela de Vil) blir en gruppe helter.

- Altfor ung

Som tidligere nevnt etterlot Disney-stjernen fans, familie og tidligere kollegaer i stor sorg. En av dem som minnes Cameron er Hollywood-stjernen Adam Sandler (52).

- Altfor ung. Altfor skjønn. Altfor morsom, skrev Adam på Twitter søndag.

- Han var bare den snilleste, mest talentfulle og greieste ungen. Jeg elsket den guttungen. Han brydde seg så mye om familien sin, så mye om verden. Takk, Cameron, for alt du ga oss. Så mye mer var på gang. Våre hjerter er knuste, fortsatte han.

KOLLEGAER: Cameron Boyce spilte mot Adam Sandler i komediene Grown Ups og Grown Ups 2. Her avbildet i sistnevnte film i 2013. Foto: NTB scanpix
KOLLEGAER: Cameron Boyce spilte mot Adam Sandler i komediene Grown Ups og Grown Ups 2. Her avbildet i sistnevnte film i 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

Også Chip Esten (53), som spilte Camerons far i serien «Jessie», er knust.

- Familien min og jeg er knuste over tapet av vår unge og fantastiske venn, Cameron Boyce. Jeg var så heldig å få spille faren hans i Jessie, og vi var så heldige som fikk kjenne ham og hans nydelige familie på skolen hvor alle barna våre gikk, skrev han, og fortsatte:

- Jeg var der da vi ble introdusert for hans endeløse talent, godhet og glede i livet. På hans aller første talentshow tok lille Cameron over scenen, lyste opp, og sørget for at alle sto på bena og heiet. Det var tydelig for alle at han skulle bli en stjerne.

Videre påpekte skuespilleren at det unge talentet alltid holdt bena godt plantet på jorda.

- Selv da karrieren tok av med Jessie, og han begynte å bli kjent, noe som kan endre mennesker, så jeg aldri den endringen i ham. Ikke engang litt, fortsatte han blant annet.

LES OGSÅ: Familie­tragedie for realitystjernen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer