- Ønsket å dø da jeg mistet stemmen

Trine Rein opplevde marerittet da hun var på toppen av karrieren.

STOR I JAPAN: Da Trine Rein slo igjennom som artist på 1990-tallet, gjorde hun det stort både i Norge og i Japan. Her opptrer den rutinerte artisten under «Gift to Japan» i mars i år - en gavekonsert for Japan hvor overskuddet gikk uavkortet til Rød Foto: Stella Pictures
STOR I JAPAN: Da Trine Rein slo igjennom som artist på 1990-tallet, gjorde hun det stort både i Norge og i Japan. Her opptrer den rutinerte artisten under «Gift to Japan» i mars i år - en gavekonsert for Japan hvor overskuddet gikk uavkortet til Rød Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den norske artisten Trine Rein (41), som er aktuell med juleplata «Julegaven», gjorde comeback i fjor med plata «Seeds Of Joy».  

Men det var da hun som 23-åring slo igjennom med debutalbumet «Finders, Keepers» hun opplevde sin største krise som artist. Rein ble utnevnt til Årets nykommer i 1993 under utdelingen av Spellemannprisen, men i omtrent samme tidsperiode ønsket hun å ta sitt eget liv.

- Jeg mistet stemmen, og da kan man jo ikke leve lenger. Greia var at jeg var så ung, jeg hadde ikke noe perspektiv, hele livet mitt var bygget rundt det å skulle synge. Nå kan jeg jo se meg tilbake og le meg i hjel av det, men jeg tror det er nyttig å være åpen om det, for det kommer jo generasjoner etter meg som kan havne i samme situasjon, forteller hun til VG.

Den unge artisten fikk heldigvis hjelp, og etterhvert gjenvant hun sin stemmeprakt. 41-åringen, som i dag er kjæreste med villmarkshelten Lars Monsen (48), innså at stemmen ikke kunne forbli hennes eneste livsgrunnlag.


- Det å skulle ta sitt eget liv, har jeg ikke noe greie på, for jeg har aldri vært så langt nede at jeg faktisk har forsøkt det. Jeg har bare tenkt at «nå er det utveien». Jeg tror det skal ganske mye guts til - uten at det er noe kompliment - jeg tror vi har grenser og instinkter som gjør at vi stopper i tide, understreker hun i VG-intervjuet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Endelig ble hun mamma  

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer