FILMSTJERNE: Kristoffer Joner har spilt i flere store norske filmer. Her fra premieren av Kompani Orheim i 2012. Foto: Stella Pictures
FILMSTJERNE: Kristoffer Joner har spilt i flere store norske filmer. Her fra premieren av Kompani Orheim i 2012. Foto: Stella PicturesVis mer

Ønsker mildere hasj-straff

- Krigen mot narkotika er urettferdig, sier skuespiller Krisoffer Joner.

SEOGHØR.NO: Filmstjernen Kristoffer Joner (40) er aktuell som zombie i Tommy Wikolas «Død Snø 2» som for tiden rulles ut på norske kinoer over hele landet.

Men skuespilleren har også en annen karriere på si. For tre uker siden debuterte han som lokalpolitiker i Stavanger Arbeiderparti.

På sitt første årsmøte i lokallaget fremmet han forslag om at bruk og besittelse av hasj skal straffes mildere i dag. Forslaget ble nedstemt, men Joner har ikke tenkt til å gi seg.

- Krigen mot narkotika er rett og slett fryktelig urettferdig. Det eneste som skjer er at de svakeste folka blir tatt, gang på gang, sier skuespilleren til Dagbladet.

Joner med tiden er moden for å se til land som har hatt suksess med andre typer narkotikapolitikk.

- Når vi ser at andre land har såpass kule resultater, med avkriminalisering og andre måter å tenke på, så tenker jeg at tanken bak vår lovgivning ikke holder lenger. Verden forandrer seg, og da må vi forandre oss vi også, sier Joner til avisen.

LES OGSÅ:     - Nå kan jeg ta kontrollen over alkoholen